Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Documente ridicate de procurorii DIICOT de la CAS Vrancea şi de la o clinică de imagistică medicală; mai multe persoane au fost audiate


Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea și polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat, ieri, cinci percheziții într-un dosar în care există suspiciunea că a fost pusă în funcțiune aparatură medicală fără autorizațiile necesare. Apoi, serviciile de imagistică ar fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), la solicitarea reprezentanților clinicii. Sursele noastre ne-au spus că s-ar fi făcut deconturi în cuantum de aproximativ 600.000 lei.
Perchezițiile au fost efectuate la sediul CAS Vrancea, de unde s-au ridicat documente, la punctul de lucru din Focșani al unei clinici de imagistică, dar și la Constanța, la sediul central al clinicii. Surse demne de încredere ne-au spus că serviciile de imagistică, care ar fi fost făcute cu aparatură pentru care nu ar fi existat autorizațiile necesare, ar fi fost efectuate în perioada 2011-2013.
După ce s-au ridicat documente de la sediul CAS Vrancea, de la clinica de imagistică medicală din Constanța și de la punctul de lucru din Focșani, mai multe persoane au ajuns la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. După audieri, care au durat până aseară în jurul orei 20.00, toate persoanele care au dat explicații în fața anchetatorilor au plecat acasă, nefiind luate măsuri împotriva lor.
Informația conform căreia s-au făcut verificări la sediul CAS ne-a fost confirmată de reprezentanții instituției. Aceștia au spus prin intermediul unui comunicat de presă că nu a fost vorba de percheziții ci, doar de „ridicare de documente”. „La sediul C.A.S. Vrancea nu s-au efectuat percheziții. A fost o acțiune de ridicare de documente și, pentru informații în legătură cu această acțiune, vă rugăm să vă adresați instituției competente care derulează investigația”, au transmis reprezentanții CAS.
Nici reprezentantii clinicii care face obiectul verificărilor nu au negat că au existat aceste verificări dar, din punctul lor de vedere, nu există nici o ilegalitate, activitatea clinicii desfășurându-se conform legii. „Din punctul nostru de vedere, activitatea noastră s-a desfășurat și se va desfășura conform legislației în vigoare. Este vorba despre o verificare ca multe altele, care au mai fost și până acum”, ne-a spus reprezentantul legal al clinicii din Focșani.
Reprezentanții DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea nu au oferit informații cu privire la activitatea de ieri, spunând că în perioada imediat următoare biroul de presă al DIICOT, structura centrală, va pune la dispoziția presei un comunicat în acest sens.
Verificările în acest dosar vor continua, urmând ca anchetatorii să pună cap la cap toate informațiile și să compare documentele ridicate de la clinica de imagistică și de la CAS Vrancea, pentru a vedea dacă există nereguli. Sursele noastre ne-au spus că acest dosar ar fi în lucru de aproximativ un an.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?