Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Conducători auto cu dosare penale


   Mai mulți șoferi au fost trimiși în judecată de procurorii focșăneni, după ce au fost prinși „pe picior greșit”, în trafic. Un șofer din Vulturu a recunoscut că a condus băut. Ioachim C., de 36 de ani, le-a spus clar anchetatorilor că nu își mai amintește ce a făcut, din moment ce avea o alcoolemie de 2,80 grame la mie alcool pur în sânge. Bărbatul a fost trimis în fața instanței de judecată pentru comiterea a trei infracțiuni.
   Potrivit procurorilor, el a condus pe drumurile publice deși nu deținea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar după ce a provocat un accident, a părăsit locul faptei. Ioachim C. este acuzat că la data de 20 mai, a condus prin localitatea de domiciliu, iar în fața unui bar, în timp ce încerca să întoarcă autoturismul, a tamponat altă mașină. El a plecat apoi acasă, ulterior fiind depistat de polițiști. Bărbatul este un cunoscut al oamenilor legii, din moment ce în rechizitoriu se arată că este recidivist și a mai fost condamnat pentru infracțiuni similare. În momentul în care a fost audiat, omul le-a spus clar procurorilor că nu își amintește ce a făcut.
   Printre cei trimiși în judecată de procurori se numără și un ploieștean, care nu s-a lăsat nicidecum testat în vederea stabilirii alcoolemiei, atunci când a fost oprit de polițiști, la Dumitrești. Potrivit rechizitoriului prin care Ion M., de 49 de ani, a fost trimis în judecată, șoferul a fost oprit la data de 15 iunie. Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au rugat să sufle în alcooltest, dar omul a refuzat. Același comportament a avut și în momentul în care i s-a solicitat să dea probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
   La primele audieri, bărbatul a declarat că nu a condus el autovehiculul, dar ulterior a revenit asupra declarațiilor susținând că a condus el mașina, dar că polițiștii nu i-au cerut să dea probe. Procurorii spun că această ultimă declarație este infirmată de martori.
   Pentru infracțiuni la regimul circulației au mai fost trimiși în judecată și Ionel C., de 41 de ani, din Dumitrești, dar și Paul I., de 33 de ani, din Focșani. Ambii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice. Primul dintre ei ar fi fost oprit în trafic la data de 8 iunie și rezultatele de la alcoolemie au fost de două grame la mie, în sânge. Omul a recunoscut că a consumat vin și bere înainte de a se urca la volan. Paul I. a fost oprit pe Bulevardul Independenței, pe 5 iunie, și avea în sânge o alcoolemie de 1,70 grame la mie. Åžoferul a recunoscut comiterea faptei.
   Toate aceste dosare au fost trimise de la Parchet la Judecătoria Focșani, pentru a fi soluționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?