Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Tinerii din Centrul „Sfânta Maria” au fost la mare


La sfârșitul săptămânii trecute, tinerii infectați cu virusul HIV din Centrul Sfânta Maria Golești au ajuns la mare, această excursie fiind posibilă în cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață – dăruiește fericire tinerilor de la Centrul Sfânta Maria”, derulat, pe parcursul anul școlar 2016-2017, de elevi de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani. Tinerii de la Centrul din Golești sunt prieteni mai vechi ai voluntarilor cuziști de la clasele a VI-a A, a X-a G și a XI-a C. Aceștia, împreună cu profesoarele coordonatoare ale proiectului „A doua șansă pentru viață”, Teodora Bentz, Livia Marcu, Manuela Porumb, Elena Vișinescu, Loredana Diac și Melania Pătrășcanu, au organizat excursia la mare, ca un eveniment ce închide proiectul dedicat tinerilor infestați cu virusul HIV.
Organizatorii au avut grijă să nu le lipsească nimic copiilor, de la pachețelul pentru drum până la banii de cheltuială și de transport. Această etapă a proiectului a fost susținută de Diplomatic SA și DGASPC Vrancea. Voluntarii CNAIC speră să fi adus zâmbetul pe buzele prietenilor de la Centru cu ocazia fiecărei etape a proiectului, derulat astfel: în decembrie, când s-a organizat o excursie la București și la Palatul Parlamentului, în martie, când au fost la film și au luat masa la Mall, de 1 Iunie, când au vizitat două mănăstiri, și weekend-ul trecut, când au revăzut marea. „Noi ne încurajăm elevii să vadă și cealaltă parte a vieții, mai puțin luminoasă. Altfel cum ar putea înțelege cât sunt de fericiți și câtă nevoie are această societate de ajutorul lor?! E trist să vină vacanța pentru toată lumea, iar tinerii cu acest handicap să nu viseze la mare, ca toți ceilalți de vârsta lor… Ei au nevoie de speranță, mai mult, poate, decât noi toți…”, a declarat Teodora Bentz, unul dintre profesorii coordonatori ai proiectului.
Profesorii organizatori își propun să continue proiectul, început în urmă cu 11 ani, și în anul școlar 2017-2018, mulțumind directorului DGASPC Vrancea,  Daniela Nicolaș, pentru sprijinul permanent acordat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?