Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Anchetă a UE asupra prețurilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului


Comisia Europeană a deschis luni o anchetă care îl vizează pe producătorul sud-african de medicamente Aspen Pharmacare pentru a stabili dacă acesta a profitat de poziția sa dominantă pentru a impune prețuri excesive pentru cinci medicamente folosite la tratamentul cancerului, informează AFP.
Este prima dată când Executivul european, gardianul concurenței în UE, deschide o anchetă asupra tarifelor excesive din industria farmaceutică, care este criticată pentru tarifele sale în special în SUA. „Atunci când prețul unui medicament înregistrează o creștere bruscă de câteva sute de procente există motive pentru Comisia Europeană să analizeze acest lucru”, a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager. Executivul comunitar vrea să afle dacă Aspen Pharmacare a introdus creșteri importante și nejustificate de prețuri și dacă a retras sau a amenințat că va retrage medicamentele sale, de pe unele piețe din UE.
Investigația Comisiei Europene va acoperi întreaga Europă, exceptând Italia, care deja a amendat compania sud-africană cu cinci milioane de euro în luna octombrie a anului trecut pentru că a majorat cu până la 1.500 de procente prețurile la unele medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?