Anchetă a UE asupra prețurilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului

0
458


Comisia Europeană a deschis luni o anchetă care îl vizează pe producătorul sud-african de medicamente Aspen Pharmacare pentru a stabili dacă acesta a profitat de poziția sa dominantă pentru a impune prețuri excesive pentru cinci medicamente folosite la tratamentul cancerului, informează AFP.
Este prima dată când Executivul european, gardianul concurenței în UE, deschide o anchetă asupra tarifelor excesive din industria farmaceutică, care este criticată pentru tarifele sale în special în SUA. „Atunci când prețul unui medicament înregistrează o creștere bruscă de câteva sute de procente există motive pentru Comisia Europeană să analizeze acest lucru”, a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager. Executivul comunitar vrea să afle dacă Aspen Pharmacare a introdus creșteri importante și nejustificate de prețuri și dacă a retras sau a amenințat că va retrage medicamentele sale, de pe unele piețe din UE.
Investigația Comisiei Europene va acoperi întreaga Europă, exceptând Italia, care deja a amendat compania sud-africană cu cinci milioane de euro în luna octombrie a anului trecut pentru că a majorat cu până la 1.500 de procente prețurile la unele medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here