Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Judo – Laris Borș, sportivul care a câștigat tot ce putea fi câștigat în țară!


Laris Borș este un mare campion! Îmi asum această judecată de valoare chiar dacă Laris, un băiat adorabil și un elev excepțional, nu a împlinit, încă 18 ani! Dar caracteristica lui de căpătâi este aceea de a fi fost lider, cum îl prezintă sensei Stănică Grosu, cel care l-a inițiat în judo, talentul și capacitatea de muncă deosebite întru totul. A fost lider de mic în grupele de copii și juniori la antrenamente, a fost lider și în competiții, unde a câștigat medaliile de aur la cam toate campionatele naționale! Iar în acest an a devenit campionul României la U 21, U 23 și seniori.
A fost selecționat în Lotul național al României, cu care este în pregătire la Oradea. Acum se află acasă, la Focșani, unde va mai sta într-o vacanță încă „vreo săptămână și ceva, maxim două” mi-a spus joi dimineața, când am stat de vorbă într-un blitz interviu la CSM Focșani 2007, clubul la care este legitimate și unde venise împreună cu sensei Stănică Grosu, președintele secției de judo și antrenorul sportivilor judoka ai clubului.
La începutul lui iunie anul trecut, Monitorul de Vrancea i-a făcut lui Laris un profil de reporter în care antrenorul Iulian Surlă spunea că elevul său „Este un copil de perspectivă în care credem. Are posibilități să ajungă la performanțe deosebite!” Pornim de la momentul acelui Profil de performer. Așadar, ce-ai făcut în anul care a trecut, Laris?  „Lucruri obișnuite: antrenamente, școală, concursuri. Am încheiat anul școlar trecut cu media generală peste 9,90. Apoi am participat cu echipa de cadeți a României la Campionatul European din Finlanda unde țara noastră s-a clasat pe locul 5. În acest an am câștigat trei titluri de campion al României, inclusiv la seniori. Și am ocupat locul al doilea și am fost medaliat cu argint la Cupa Europeană de la Lignano, din Italia. Pot să spun că mă simt foarte bine! Mai mult nu puteam să-mi doresc pe plan național! Dar pentru Campionatul European și cel Mondial îmi doresc măcar o medalie la juniori! „Când reintri în competițiile internaționale?” „În iunie, la Cupa Europeană, în Austria!” „Până atunci, te antrenezi la Oradea, cu antrenorul  Fleisz… Venirea la Focșani nu ți-a interupt ritmul de pregătire?” Nu pentru că și acasă mă antrenez, la sala de lângă Kaufland. Cu antrenorul Iulian Surlă!”
Acesta a fost Laris Borș al anului 2017. Sportivul care nu poate să-și doreaască mai mult pe plan intern unde a câștigat tot ce putea fi câștigat și care aspiră – cu capacitatea de a obține performanțe deosebite, relevată de sensei Iulian Surlă, înclusiv la o medalie la Campionatul European sau Campionatul Mondial. Seninătatea, firescul cu care mi-a spus-o mă fac să cred că Laris își cunoaște foarte bine locul în judoul European și cel Mondial și că se va bate să și-l confirme!     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?