Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Amenzi după controalele efectuate luna trecută de pompierii vrânceni, pe linia apărării împotriva incendiilor

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea:

            La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna mai, au fost înregistrate 141 de cereri pentru emiterea avizelor, autorizațiilor, acordurilor și pentru asistență tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 67 de avize și 6 autorizații. Totodată au fost emise două avize transporturi deșeuri periculoase.

Menționăm că la emiterea avizelor și/ vsau a autorizațiilor de securitate la incendiu și de protecție civilă nu se percep taxe de către ISU Vrancea. În perioada precizată, au fost efectuate 108 controale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile, din care 34 la operatori economici, 56 la instituții publice, 5 la localități, 11 la obiective de investiții și un audit la persoanele autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 388 de nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 51 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 337 sancțiuni contravenționale, din care 320 avertismente și 17 amenzi, în cuantum 9.000 lei.

Tot în luna mai, au fost desfășurate 112 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 1.964 persoane. În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate la incendiu.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?