Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Descoperire surprinzătoare a oamenilor de știință: O zonă a Thailandei adăpostește o populație de tigri dintr-o specie rară


Un nou studiu a confirmat că jungla din estul Thailandei este o zonă de reproducere pentru tigrii de Indochina, o specie pe cale de dispariție, au anunțat marți seară autoritățile și organizațiile de susținere a faunei sălbatice, relatează DPA.
Într-o conferință de presă comună desfășurată la Bangkok a fost anunțat faptul că supravegherea cu camere efectuată în estul Thailandei a arătat o densitate de 0,63 de tigri la 100 kmp, prima dovadă care confirmă existența unei populații de tigri în Thailanda din ultimii 15 ani. „Revenirea extraordinară a tigrilor din estul Thailandei este pur și simplu miraculoasă”, a spus John Goodrich, director de programe la Panthera, o organizație pentru conservarea felinelor.
Tigrii de Indochina, al căror număr este estimat în prezent la 221 în lume, sunt clasificați ca specie pe cale de dispariție de Uniunea internațională pentru conservarea naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN). Experții au indicat braconajul ca principalul motiv pentru faptul că ei se apropie de extincție. Noua descoperire a fost făcută în urma unui studiu de un deceniu făcut de Panthera și Freeland, o organizație de combatere a traficului de animale sălbatice, cu asistența Departamentului parcurilor naționale, faunei sălbatice și conservării plantelor din Thailanda. „Existența tigrilor aici a fost pusă adesea sub semnul întrebării, dar studiile recente îi arată importanța nu numai la nivel național, ci și internațional”, a spus Kraisak Choonhavan, președinte al boardului de la Freeland. „Atâta timp cât comerțul ilegal cu tigri continuă, ei vor avea nevoie de protecție”, a adăugat el.
Experții în conservarea faunei sălbatice speră că eforturile riguroase de combatere a braconajului din Thailanda pot ajuta populația în pericol să se refacă pe deplin. Braconajul pentru comercializare ilegală este cea mai gravă amenințare pentru supraviețuirea tigrilor, susțin experții, care apreciază că numărul lor a scăzut de la 100.000 de în urmă cu un secol, la circa 3.900 astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?