Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Scandal la sediul poștei din Slobozia Bradului. Mai multe persoane au forțat intrarea, iar unul dintre poștași a folosit un spray lacrimogen


Mai multe persoane au mers în dimineața zilei de luni la sediul poștei din comuna Slobozia Bradului, pentru a-și primi ajutorul social. În momentul în care și-au dat seama că așteptarea lor este în zadar și că mașina poștei nu a adus banii mult așteptați, o femeie și un bărbat ar fi forțat ușa de la intrare, creând agitație în rândul celor prezenți. În acel moment, unul dintre cei doi poștași, care se aflau în sediu, s-a speriat și a pulverizat cu spray lacrimogen. Reprezentanții Poștei Române ne-au spus că, lunar, au loc dispute atunci când se plătesc ajutoarele sociale la cetățenii din Slobozia Bradului, care vor să primească toate drepturile în aceeași zi. Pentru a evita apariția unor incidente precum cel de la începutul acestei săptămâni, Oficiul Județean de Poștă va solicita prezența unui agent de poliție în fiecare lună, în perioada celor 2-3 zile când se plătesc ajutoarele sociale.
În urma evenimentului, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție. Conform polițiștilor, nu a fost înregistrată nici o plângere penală, din partea niciunei părți. „La postul de poliție de la Slobozia Bradului a fost primită o sesizare pentru a se interveni în vederea aplanării unui conflict. Conflictul respectiv a fost aplanat la sediul poștei din localitate și în continuare se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă este vorba despre o faptă de natură penală, sau dacă este vorba despre o faptă de natură contravențională. Nu s-au aplicat amenzi, nu s-a înregistrat nici o plângere penală în acest sens”, ne-a declarat inspector principal Ramona Iftime, din cadrul biroului de presă al IPJ Vrancea.
    La sosirea polițiștilor, mai multe persoane acuzau stare de rău, ca urmare a inhalării spray-ului și au spus că au nevoie de îngrijiri medicale. La sediul poștei a fost chemat și primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, căruia i-a fost solicitat ajutorul pentru a transporta câteva dintre persoane la o unitate sanitară. „Am transportat patru băieți la spital la Dumbrăveni. I-am lăsat acolo, pentru că prezentau o situație mai de urgență, după care doamna doctor a decis să solicite ambulanța de la Focșani, mai ales pentru că era și o femeie gravidă printre cei afectați. Din câte am înțeles, se pare că unul dintre factorii poștali ar fi folosit un spray, de teamă că niște persoane vor intra peste ei, în momentul în care acestea au forțat ușa. Eu am fost rugat de către domnii de la poliție să intervin cumva și să duc câteva dintre persoane la spital cu mașina”, ne-a spus primarul Iulian Dumitru.
La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani au fost aduse cinci femei care prezentau reacții de iritare la nivelul căilor respiratorii și ochilor. „C.R., femeie în vârstă de 30 de ani, din comuna Slobozia Bradului, inhalare substanță paralizantă, spray, agresiune. Pacienta nu se internează. I.R., femeie în vârstă de 19 ani, din comuna Slobozia Bradului, inhalare substanță paralizantă (spray). Hipoglicemie. Pacienta nu se internează. D.L.V., femeie în vârstă de 21 de ani din comuna Slobozia Bradului, inhalare substanță paralizantă (spray) – agresiune. Pacienta nu se internează. C.T., femeie, în vârstă de 46 de ani, din Slobozia Bradului, arsuri oculare, arsuri ale căilor respiratorii prin spray paralizant. Bilet de trimitere oftalmologie. V.R., femeie în vârstă de 18 ani, din comuna Slobozia Bradului, arsuri oculare și la nivelul faringelui, cu spray paralizant. Examen oftalmologic„, se precizează în buletinul de presă al Spitalului Județean.
Directorul Oficiului Județeană de Poștă, Camelia Iliescu, ne-a spus că în fiecare lună au loc asemenea discuții cu oamenii din Slobozia Bradului care trebuie să primească ajutoarele sociale. De această dată, agentul poștal din comună a fost nevoit să folosească spray-ul lacrimogen în plan vertical când a văzut că există riscul să fie rănit din cauza mulțimii care forța un perete de lemn. Directorul Camelia Iliescu a precizat că se va solicita prezența unui agent de poliție în perioadele în care se distribuie aceste ajutoare sociale. „În fiecare lună este o perioadă aglomerată în care beneficiarii de drepturi sociale solicită imperativ drepturi, cu toții vor să primească banii în același timp, însă acestea nu se pot achita decât după un grafic prestabilit. Vom face o adresă către postul de poliție de la Slobozia Bradului, să le cer ajutorul, să mențină ordinea în această perioadă a lunii când se acordă ajutoarele de venim minim garantat și alocații de susținere”, ne-a spus directorul Camelia Iliescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?