Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Elevii de la Longinescu au sărbătorit dragostea în stil românesc


Sărbătoarea tinereții și a iubirii, Dragobetele, a fost marcată de elevii Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” din Focșani, care au conceput un program artistic ce a cuprins dramatizarea poemului eminescian „Luceafărul” și prezentarea unor romane care au ca temă centrală iubirea. Evenimentul, coordonat de profesoara Mihaela Cherciu și bibliotecara Paula Leca, a fost  organizată de elevele Iulia Croitoru și Corina Holbea, din clasa a XI-a, specializarea filologie.
Spectacolul a fost prezentat de elevul Pavel Ștefan, din clasa a IX-a B, iar personajele au prins viață în interpretarea elevilor Răzvan Lăcanu (clasa a XII-a, specializarea protecția mediului), Iulian-Răzvan Taban, Loredana Cristea și Răzvan Ghenuche, din clasa a IX-a B, specializarea filologie. Elevele Claudia Popîrțac, Alisa Oprea și Eliza Andronic au prezentat poveștile de iubire prezentate în romanele „Maitreyi” de Mircea Eliade, „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas – fiul și „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” scris de Camil Petrescu. 
La sfârșitul activității, elevii au primit diplome, fiind apreciați pentru regizarea spectacolului, pentru scenografie, decoruri, costume și regie muzicală. Activitatea a fost apreciată de responsabilul comisiei ariei curriculare limbă și comunicare, profesoara Claudia Dobroiu. „Activitatea și-a propus dezvoltarea simțului artistic, estetic și a dragostei pentru lectură, precum și cunoașterea semnificațiilor operei eminesciene și descoperirea universului romantic al poeziei «Luceafărul»”, a declarat profesoara Mihaela Cherciu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?