Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Al treilea cutremur de 3 grade în numai trei zile


Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora 0:27, în județul Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 106,4 kilometri. Mișcarea tectonică s-a produs la 4 kilometri de localitatea Paltin din județul Vrancea, la 42 de kilometri de Focșani și 156 de kilometri de Capitală, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), scrie AGERPRES. Vineri dimineață, la ora 5.29, a avut loc și un seism de 2 grade în județul Galați, la adâncimea de numai 9 km.
    Miercuri și joi s-au mai produs în România două cutremure de peste trei grade pe Richter, respectiv unul de 3,8 grade, care a avut loc miercuri, iar celălalt joi, dar de 3,6 grade pe scara Richter, ambele având epicentrul în județul Vrancea.
    Joi s-a produs și un seism de 2 grade în județul Brăila, la adâncimea de 15,9 km, iar miercuri unul de 2,9 grade, în județul Buzău.
    Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?