Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

VIDEO : Bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate a fost rectificat


Consiliul Județean a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, rectificarea bugetului propriu și a instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2016. Rectificarea a vizat alocarea unor sume de bani pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și a Camerei Agricole Vrancea. De asemenea, în bugetul Consiliului Județean a fost prinsă și suma de peste 8 milioane de lei alocată pentru refacerea mai multor drumuri județene afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest an. Această sumă acoperă doar 32 % din suma necesară pentru refacerea infrastructurii județene distruse de calamități. Și de această dată, consilierii PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre. „Răutate, minciună, iresponsabilitate, incompetență. Niciodată nu au făcut nimic pentru județul Vrancea cei din partea dreaptă, și mă refer la PNL și PDL, atunci când au fost la guvernare”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

    Consiliul Județean a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, rectificarea bugetului propriu și a instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2016. Rectificarea a vizat alocarea unor sume de bani pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și a Camerei Agricole Vrancea. Pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap a fost alocată suma de 1,7 milioane de lei, sumă care va intra în bugetul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Camera Agricolă Vrancea a primit subvenții de la bugetul de stat pentru finanțare în valoare de 125 mii lei.
    De asemenea, în bugetul Consiliului Județean a fost prinsă și suma de peste 8 milioane de lei alocată pentru refacerea mai multor drumuri județene afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest an. Și de această dată, consilierii PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre deși, în teorie, au afirmat că susțin proiectele de refacere a infrastructurii distruse de inundații. Liberalii au susținut că ei nu vor vota rectificarea bugetară, pentru că Direcția de Dezvoltare nu ar fi finalizat anumite proiecte, sau că sumele alocate nu sunt suficiente pentru finalizarea altor proiecte.
    În replică, directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a explicat că lucrările de refacere a unor sectoare de drumuri afectate de calamități sunt cuprinse în cadrul proiectului de buget. Mai mult, Iordache a arătat că nu trebuie uitat că aceste sume insuficiente, sunt alocate târziu iar banii nu mai pot fi cheltuiți până la sfârșitul anului așa cum s-a întîmplat și în 2014. Acesta a precizat că pentru orice tip de lucrări trebuie realizate procedurile legale și trebuie realizat proiect tehnic. Romeo Iordache a mai arătat că procedurile de achiziție au durat în 2014 doi ani de zile, ceea ce face ca în acest moment să se lucreze la refacerea unor drumuri calamitate în 2014. „La această dată, din suma de 25 de milioane de lei care a fost solicitată guvernului, s-a alocat suma de puțin peste 8 milioane de lei, în procent de 32 la sută. Evident că pentru toate lucrările trebuie realizate servicii de proiectare. Dar, trebuie știut că nu putem efectua lucrări de 30 la sută pentru fiecare din acele poziții afectate. În funcție de gradul de afectare a fiecărui sector de drum, proiectantul de specialitate va întocmi o listă cu drumurile care sunt afectate într-o proporție mai mare și se va trece la achiziția și execuția lucrărilor. Deci, în acest moment Consiliul Județean nu putea face servicii de proiectare deoarece riscam să ne încărcăm cu 38 de proiecte pentru care nu aveam finanțare și la controlul Curții de Conturi am fi fost întrebați de ce am achiziționat aceste servicii de proiectare dacă nu avem sursa de finanțare integral asigurată”, a precizat Romeo Iordache.

Marian Oprișan: Răutatea, minciuna, iresponsabilitatea și incompetența, apanajul celor din PNL

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan le-a cerut liberalilor să înceteze cu minciuna în ceea ce privește calamitățile arătând că „răutatea, minciuna, iresponsabilitatea și incompetența” sunt apanajul celor din PNL. „Se încearcă de fiecare dată aceeași placă. Răutate, minciună, iresponsabilitate, incompetență. Niciodată nu au făcut nimic pentru județul Vrancea cei din partea dreaptă, și mă refer la PNL și PDL, atunci când au fost la guvernare. Și acum vin și îmi dau indicații și spun că ar trebui să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că guvernul susținut de PNL ne-a dat 8 milioane de lei. Această sumă reprezintă 32 la sută din necesar. Și vreau să înțelegeți clar că situațiile de urgență și calamitățile sunt în responsabilitatea Guvernului României și nu sunt în responsabilitatea autorităților locale, consilii locale sau județene. Dar acesta este guvernul antinațional, pentru că acest guvern zero a făcut în așa fel încât România să nu încaseze 4 miliarde de euro fonduri europene. Același guvern a alocat doar 32 la sută din fondurile necesare iar în aceste condiții vreau să atrag atenția colegilor liberali: terminați cu minciuna în ceea ce privește calamitățile și situațiile de urgență, care sunt în responsabilitatea guvernului”, a precizat președintele Marian Oprișan.
    Acesta a precizat că sub conducerea sa vor fi finalizate toate proiectele pe care administrația județeană le are în derulare. „Sub conducerea mea vor fi duse la capăt toate proiectele pe care le avem în derulare, cu toate piedicile și toate remarcile mincinoase ale consilierilor PNL”, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.  
    Cei 8 milioane de lei alocați de guvern vor fi folosiți de Consiliul Județean pentru refacerea mai multor drumuri județene afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest an. Este vorba de refacerea unor șanțuri colectoare, acostamente, refacerea unor podețe dar mai ales este vorba de refacerea platformei drumului pe mai multe drumuri județene, din care amintim: Refacere șanțuri colectoare DJ 205B – Bolotești; Refacere DJ 205S – Câmpineanca; Refacere DJ 115 – Câmpuri; Refacere DJ 204L1n mai multe puncte -Chiojdeni; Refacere acostamente DJ 252-HomoRefacere podeț pe DJ 119A- Homocea; Refacere D J 205M – Nistorești; Refacere DJ 205D- Paltin; Refacere DJ 252 în mai multe puncte -deplasarea transversală a platformei drumului – Ploscuțeni; Refacere DJ 205R în mai multe puncte – Poiana Cristei; Refacere pod din lemn pe DJ 205K – Răcoasa; Refacere DJ 205K -afectat terasament-Răcoasa; Refacere șanțuri colectoare DJ 119C – Ruginești; Refacere DJ 205C-Vârteșcoiu; Refacere pod pe DJ 205E-Vizantea Livezi; Refacere DJ 205E în două puncte -Vizantea Livezi; Refacere DJ 205L-Vrâncioaia; Refacere DJ 205L – Negrilești; Refacere DJ 205J- Fitionești; Refacere DJ 205B, distrus pe raza satelor Cotești și Budești, în punctul Bănică, Moscu, Drăgan, Vad Biserică; Refacere DJ 204R afectat în satul Dragosloveni, punctul Biserică; Refacere DJ 204P, afectat în sat Poienița și în sat Tinoasa; Refacere DJ 204P, afectată platforma drumului + colmatarea șanțurilor și acoperirea părții carosabile cu pământ; Refacere DJ 204P, afectată de o alunecare de teren ce antrenează platforma drumului; Refacere pod avariat în satul Lacul lui Baban, la km 13, prin deteriorarea rampei de acces la culeea 1. Refacere construcții hidrotehnice-apărări de mal pentru protecția DJ 205 D – Gabioane din coșuri metalice umplute cu bolovani, în sat Năruja, punctul cătun Pârâul Ocii și punctul aval punte Petrești; Refacere pod din beton armat în sat Năruja, cătun Poienița amonte confluență cu pârâu Petic; Refacere pod din beton avariat pe DJ 205D km 13+100, în sat Prahuda (sfertul de con mal drept cu reducerea secțiunii părții carosabile); Refacere DJ 205B, avariat între intersecție DN 2 și limită UAT Cotești. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?