Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Bărbat obligat la tratament medical după ce era să-și omoare tatăl


Un bărbat din Movilița, care era să-și omoare tatăl, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor. Magistrații i-au interzis să i-a legătura cu victima. „Condamnă pe inculpatul Mocanu Neculai Costică, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor (…) la o pedeapsă de 5 (cinci) ani și 6 (șase) luni închisoare și 2 (doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzută de articolul 66 alineatul 1 lit.a, b, h și n (dreptul de comunica cu victima Mocanu Trache) Cod Penal. (…) menține măsura arestării preventive. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) aplică inculpatului măsura de siguranță «obligarea la tratament medical». Ia act că persoana vătămată nu are pretenții civile. Obligă pe inculpat să plătească părții civile Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani, suma de 3069,06 lei, cheltuieli de spitalizare a victimei plus dobânda legală până la achitarea integrală a debitului și părții civile Serviciul de Ambulanță Vrancea, suma de 170,68 lei, cheltuieli de transport. (…) Pronunțată în ședință publică astăzi, 24.10.2016”, este decizia judecătorilor.
În luna martie, bărbatul a fost la un pas să-și omoare tatăl de 81 de ani. Cei doi s-au luat la ceartă, iar de aici și până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Supărat, fiul a pus mâna pe un cuțit și și-a înțepat tatăl în zona gâtului. Bătrânul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde a și fost supus unei intervenții chirurgicale. La spital, bătrânul a fost diagnosticat cu „plagă tăiată regiunea cervicală anterioară și omoplat drept prin agresiune”.
    În timp ce tatăl a ajuns pe mâinile medicilor, fiul, Neculai Costică M., a ajuns pe mâinile anchetatorilor, care după ce l-au audiat, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă la omor, fiind ulterior arestat preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?