Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Competiții sportive și expoziție despre toamnă, la Centrul „Elena Doamna“


Pornind de la motto-ul „Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela), Consiliul Åžcolar al Elevilor de la Centrul Åžcolar pentru Educației Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” Focșani a propus colegilor și cadrelor didactice un program de activități de conștientizare asupra importanței educației, în context nonformal. Propunerile au fost dintre cele mai diverse, acoperind o gamă largă de preferințe ale elevilor.
Astfel, în sala de festivități a școlii, elevii de liceu au vizionat filme educative sub genericul „Sport și geografie”, făcând corelații semnificative între orașele lumii unde s-au desfășurat jocurile olimpice și marii campioni. „Profesorul ideal văzut prin ochii elevilor” i-a invitat pe elevii de la clasele V-VIII la un moment de creație plastică, evocând în culori chipul dascălilor cărora le sunt recunoscători pentru șansa de a beneficia de o educație de calitate, care adaugă valoare fiecărui individ.
Activitatea a fost urmată de o expoziție, mult apreciată de cadrele didactice. Inspirați de venirea toamnei, prichindeii de la grădinița școlii au realizat, sub îndrumarea cadrelor didactice, colaje cu materiale din natură, aducând în sala de clasă un crâmpei din acest anotimp. Åžcolarii mai mici au participat la activități practice în cantina școlii, conștientizând ce înseamnă să mănânci sănătos, iar cei mai mari au mers în excursie la Bârlad.
În cadrul Zilei Educației, s-au desfășurat în parteneriat cu reprezentanți de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea, prin comisar Monica Manolache, și subcomisar Victor Andoni de la SCCO Vrancea, activități privind siguranța pe internet, prevenirea violenței, a traficului de persoane, a accidentelor, prevenirea consumului de droguri și substanțe etnobotanice în cadrul „Lunii europene a siguranței cibernetice”.
A urmat diseminarea proiectului „Silance of Violence” organizată de profesorii-educatori, după care s-au desfășurat competiții sportive în sala de sport a unității. „Activitățile organizate au oferit prilejul de a cunoaște mai bine elevii și am constatat cu surprindere câte idei interesante pot genera atunci când participă la activități non formale și când lucrează fără prea multe constrângeri. Acest lucru mi-a demonstrat, încă odată, că poți obține maximum de motivație și implicare din partea tuturor elevilor dacă ieși din rutina zilnică și oferi mai multă libertate de opinie și acțiune. Schimbarea metodelor și a tehnicilor de învățare poate aduce rezultate mult mai bune pe toate planurile: afectiv, comportamental, acțional”, a declarat Ioana Cherciu, directorul Centrului Åžcolar pentru Educației Incluzivă „Elena Doamna” Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?