Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Concurs de poezie la Tecuci. Concurenții trebuie să aibă maxim 35 de ani


Tinerii creatori de poezie, cu vârsta până în 35 de ani, care nu au publicat în volum, pot participa la Concursul Național de Poezie „Costache Conachi”, aflat la cea de-a XXIV ediție. Concursul este organizat de Casa de Cultură din Tecuci. Ediția din acest an va avea loc pe 22 octombrie.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, lucrările trebuie expediate până la data de 7 octombrie, pe adresa Casei de Cultură din Tecuci, respectiv Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, județul Galați, cu mențiunea: Pentru Concursul Național de Poezie „Costache Conachi”. „Conform Regulamentului, pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. Concurenții vor trimite un număr de șapte poezii în câte șase exemplare (scris cu diacritice) care vor purta fiecare același motto de identificare. Într-un alt plic închis pe care va fi înscris moto-ul poeziilor, participanții vor introduce o fișă cu câteva date personale: numele și prenumele, data și locul nașterii, domiciliul, ocupația, studiile, distincții literare, telefon, e-mail, etc. Plicurile cu fișa personală se vor deschide după jurizare și stabilirea premiilor. Lucrările vor fi expediate până la data de 07 octombrie 2016, data poștei, pe următoarea adresă : Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300,  jud. Galați, cu mențiunea: Pentru Concursul Național de Poezie «Costache Conachi»”, se arată în comunicat.
Potrivit aceluiași document, lucrările vor fi apreciate de un juriu constituit din personalități culturale. Organizatorii vor acorda mai multe premii. „Organizatorii vor acorda următoarele premii: Marele premiu, Premiul I, Premiul al II-lea, Premiul al III-lea, Mențiune iar concurenții stabiliți de juriu ca fiind câștigători vor fi invitați la Tecuci pentru a participa la manifestările organizate în cadrul Galei laureaților. (…) În caz de egalitate la punctaj premiile se împart. De asemenea, vor mai fi oferite premii din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului, juriul, rezervându-și dreptul de a redistribui, în mod exceptional, anumite premii. Transportul și masa (diurna) juriului și a laureațiilor vor fi asigurate de organizatori. Mai multe relații privind  înscrierea la concurs se pot obține  la tel. 0236/820 449; 0725802250, sau prin e-mail la adresa festivaltecuci@yahoo.ro”, au mai transmis organizatorii.
Directorul Casei de Cultură din Tecuci, Marian Iftimie, a precizat că „laureații au obligația să fie prezenți personal la Tecuci, pentru a primi premiile și pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul concursului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?