Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Un focșănean propune construirea unui monument pentru românii morți în timpul cutremurului de la Amatrice


Focșăneanul Eugen Terteleac propune construirea unui monument pentru românii decedați în cutremurul de la Amatrice, Italia. Președintele Asociației Românilor din Italia (ARI), focșăneanul Eugen Terteleac, s-a întâlnit cu primarul din Amatrice, Sergio Pirozzi, precum și cu reprezentanți ai protecției civile și ai Crucii Roșii italiene. „Am discutat cu primarul orașului Amatrice, Sergio Pirozzi, despre situația generală de la Amatrice. Domnia sa a apreciat încă o dată reacția și exemplul de datorie civică avută de supraviețuitorii români prezenți la Amatrice în noaptea cutremurului, persoane care au salvat vieți omenești. Primarul a adus aprecieri la contribuția ambasadorului George Bologan în gestionarea situației de urgență. Totodată am căzut de un comun acord cu primarul Sergio Pirozzi pentru inițierea unor demersuri în vederea înființării unui centru cultural românesc la Amatrice și construirea unui monument comemorativ pentru românii victime ale cutremurului din 24 august”, a declarat Eugen Terteleac.
    Asociația Românilor din Italia, Asociația Salvamamme și Camera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) au organizat duminică, 11 septembrie, al doilea transport de ajutoare la Amatrice pentru persoanele sinistrate în urma cutremurului. A fost donată o cantitate importantă de ajutoare: 500 de perechi de încălțăminte (ghete și cizme) donate de Primadonna, îmbrăcăminte donată de voluntari ai asociațiilor ARI, Salvamamme și CCIRO Italia. „Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestor acțiuni umanitare: membrilor ARI, CCIRO Italia și asociației Salvamamme. Personal voi iniția discuții cu Guvernul României și Președinție pentru realizarea celor două proiecte: centrul cultural românesc de la Amatrice și construirea unui monument care să comemoreze pierderile României în nenorocirea de la Amatrice”, a mai spus președintele ARI, Eugen Terteleac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?