Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

ULTIMA ORĂ! VIDEO : Protest al focșănenilor care au locuințe pe Calea Munteniei


Focșănenii care au locuințe pe Calea Munteniei au protestat în această dimineață acuzând tervigersarea problemei drumului care face legătura între șoseaua de centură și casele lor. La ultima ședință, Consiliul Local Focșani a aprobat ca Armata să primească un teren în Cimitirul Sudic în schimbul celui pe care este acest drum. Și Guvernul trebuie să aprobe însă un proiect de hotărâre inițiat de Ministerul Apărării Naționale astfel încât disputa pentru această suprafață de teren să fie rezolvată. 
La acest moment, accesul către locuințele de pe Calea Munteniei se face pe un drum de pe proprietăți private din zona Kaufland după ce Armata a închis drumul de exploatare care face legătura cu șoseaua de centură. Disputa pentru drumul de acces către locuințele de pe Calea Munteniei durează de mai multă vreme iar primăvara trecută s-a ajuns până la blocarea accesului către propriile locuințe pentru oamenii care locuiesc în zonă. Printre cei care au locuințe pe Calea Munteniei se numără medicul Liviu Petrea, șeful Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Focșani, procurorul Nicolae Ghihaniș, Marian Claudiu Matei, patronul discotecii de la Blidari. 
 Au fost zeci de procese între oamenii din zonă, Primăria Focșani și Ministerul Apărării Naționale însă judecătorii au dat dreptate militarilor. Aceasta deși în arhiva militarilor se află un document din care a reieșit că în 1986 a existat un schimb de terenuri cu primăria. Prin urmare, armata nu ar fi trebuit să mai aibă nicio pretenție asupra căii de acces aflate în litigiu. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?