Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Încă două ședințe publice de ocupare a posturilor din învăţământ


ISJ Vrancea organizează astăzi, începând cu ora 9.00, ședința publică de repartizare/ ocupare a posturilor rămase libere/ vacante. Conform datelor furnizate de reprezentanții ISJ Vrancea, vor ocupa posturi doar cei care au susținut examen în anii 2016-2010. Nu vor participa la această ședință candidații care au dat examen de suplinire pe data de 5 septembrie 2016, aceștia urmând a fi repartizați pe 9 septembrie.
În ședința de astăzi, primele repartizate vor fi educatoarele, programate în intervalul orar 9.00-9.45. Urmează învățătoarele, între orele 9.45-10.30, iar între orele 10.30-11.15 sunt programate cadrele didactice care predau limba și literatura română, engleza, granceza, germana și spaniola. Profesorii de matematică, informatică și tehnologia informației, biologie, fizică, chmie, geografie și istorie sunt programate la repartizare în intervalul orar 11.15-12.00, iar între orele 12.00-13.00 sunt programați profesorii de educație fizică și sport, religie, socio-umane, arte, consiliere psihopedagogică, psihopedagogie specială și terapie educațională. Ultimii programați, în intervalul orar 13.00-13.30, sunt profesorii de economic, administrativ, poșta, educație tehnologică și discipline tehnice.
Graficul ședinței de mâine este următorul: educatoare între 9.00-10.30; învățătoare între 10.30-11.30; limba română, engleză, franceză, germană, spaniolă între orele 11.30-12.15; matematică, informatica și tehnologia informației, biologie, fizică, chimie între orele 12.15-13.00; educație fizică și sport, religie, socio-umane, arte, consiliere psihopedagogică, psihopedagogie specială, terapie educațională între orele 13.00-14.15, iar între orele 14.15-15.00 sunt programați profesorii de economic, administrativ, poșta, educație tehnologică, discipline tehnice.

Așa cum au precizat cei de la ISJ, toți candidații trebuie să fie prezenți în sala de sedințe a instituției cu cel puțin 15 minute înainte de ora planificată pentru repartizare. Conform articolului 94 (5) din metodologie, ISJ repartizează în ședință publică, în ordine: a) cadrele didactice titulare rămase cu restrângerea de activitate nesoluționată prin detașare în interesul învățământului pentru restrângere de activitate nesoluționată; b) cadrele didactice titulare rămase cu norma didactică incompletă pentru completarea normei didactice; c) cadrele didactice titulare prin detașare la cerere; d) candidați cu studii corespunzătoare postului rămași nerepartizați sau cu norma incompletă, conform art. 90; e) candidați repartizați după concursul național din sesiunea 2016 și candidați repartizați în baza rezultatelor obținute la concursurile de titularizare 2015, 2014, 2013, 2012, 2011 sau 2010 în etapele anterioare, care nu s-au prezentat la posturi didactice/ catedre și care solicită o nouă repartizare, conform art. 90; f) personalul didactic titular care a solicitat încadrarea în cumul/regim de plata cu ora, rămas neîncadrat, în ordinea descrescătoare a punctajului, g) specialiști consacrați în domeniul de specialitate al curriculei școlare și personal calificat, angajat în alte domenii de activitate, care au solicitat încadrarea în regim de cumul/plata cu ora, rămași neîncadrați, în ordinea descrescătoare a punctajului; h) personalul didactic pensionat calificat rămas neîncadrat, care nu depășește cu cel mult 3 (trei) ani vârsta legală de pensionare, în ordinea descrescătoare a punctajului; i) personalul didactic pensionat calificat, care depășește cu 3 (trei) ani vârsta legală de pensionare, rămas neîncadrat, în ordinea descrescătoare a punctajului.
De asemenea, se va face repartizarea și în conformitate cu articolul 96 (2): „În situația în care mai rămân posturi didactice/catedre vacante/rezervate neocupate, acestea se repartizează, de inspectoratele școlare, până la data începerii cursurilor, în ședință publică, la nivelul inspectoratului școlar, în ordine, după cum urmează: a) candidaților repartizați în etapele anterioare cu norma incompletă, conform art. 90 sau candidaților angajați cu contract individual pe perioadă determinată cu norma incompletă în vederea completării normei cu ore din învățământul gimnazial conform art. 8 alin. (3); b) candidaților care nu s-au prezentat la posturi didactice/catedre și care solicită o nouă repartizare, conform art. 90; c) candidaților prevăzuți la art. 84 alin. (13), în ordinea descrescătoare a punctajelor; d) candidaților cu a doua specializare care au obținut cel puțin media 5 (cinci) la concursul de titularizare, sesiunea 2013 (minimum 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția la clasă), care nu au mai participat ulterior la alte concursuri de titularizare sau care nu au obținut note sub 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul următoarelor concursuri de titularizare în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), în ordinea descrescătoare a mediilor; e) candidaților cu a doua specializare care au obținut cel puțin nota 7 (șapte) la concursurile de titularizare, sesiunile 2012, 2011 sau 2010, care nu au mai participat ulterior la alte concursuri de titularizare sau care nu au obținut note sub 5 (cinci) la proba scrisă în cadrul următoarelor concursuri de titularizare în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e), ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor”. Potrivit legii, candidații care nu participă la ședințele publice de repartizare au dreptul să desemneze, prin procură notarială prezentată în original, un împuternicit care să le reprezinte interesele. În cazul în care candidații nu sunt prezenți personal sau printr-un împuternicit la ședințele publice de repartizare, aceștia nu sunt repartizați.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?