Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Liceul Pedagogic devine Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret

În anul în care se împlinesc 150 de ani de la inaugurare, Liceul Pedagogic va deveni colegiu național, ca o recunoaștere a meritelor profesorilor și elevilor, din trecut și prezent, ai cunoscutei unități de învățământ. Trebuie spus că Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani este una dintre cele mai vechi școli pedagogice din țară.

Ministerul Educației Naționale (MEN) a aprobat schimbarea denumirii din liceu în colegiu, iar Consiliul Local Focșani a fost, la rându-i, de acord cu această modificare. Conducerea unității de învățământ urmează să schimbe sigla, ștampilele, etc. Totodată, această schimbare, presupune și operarea de modificări în rețeaua școlară și în toate documentele oficiale. ”Este recunoaștere a muncii și rezultatelor noastre, pentru că este o metodologie foarte vastă cu foarte multe criterii și noi le îndeplinim de mult pe toate, dar nu s-a angajat nimeni la o muncă contra cronometru cu atâtea documente justificative. Trebuie să ai minim 75 de ani ca școală vechime și noi facem 150 de ani, calitatea personalului didactic, publicarea personalului didactic, pregătirea și calificarea lui, apoi pregătirea și rezultatele elevilor. Precizez că s-au luat în calcul numai rezultatele la olimpiadele naționale și internaționale dar numai locurile I, II, III, nu și mențiunile, proiecte ale elevilor, participări internaționale sau cu finanțare externă. A fost prezentată întreaga activitate a școlii la unele criterii pe ultimii 5 ani, la alte criterii pe ultimii 10 ani. Apoi personalități, elevi care au terminat Liceul Pedagogic și au devenit personalități cunoscute. Avem foarte mulți absolvenți cu performanțe bune la bacalaureat. Întotdeauna am fost în primele trei locuri, după Cuza și Unirea pentru că ăștia sunt și copiii noștri. Întâi se duc la Cuza și Unirea și apoi la noi și am păstrat aceeași ierarhizare de la intrare, corelate cu cele de la ieșire, adică de la BAC. Noi nu ne comparăm cu alte școli, noi concurăm cu noi înșine, vrem să creștem și să avem rezultate și copii buni. La deschiderea din 10 septembrie vom anunța noile modificări și sperăm ca până atunci să avem și hotărârea Consiliului Local”, a spus, pentru Monitorul de Vrancea, profesoara Felicia Panaite, directoarea unității de învățământ.

Felicia Panaite ne-a mai spus că, inițial, școala a solicitat și schimbarea numelui. ”Inițial am vrut să ne numim Carol I, fiindcă școala a mai purtat acest nume, numai că atunci când s-a făcut solicitarea ni s-a spus că în Minister sunt departamente diferite și că trebuie să facem demersuri separate. Cum aceste demersuri implică și o serie de costuri, am ales să le facem separat”, ne-a mai spus Felicia Panaite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?