Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO și GALERIE FOTO : ISU Vrancea a aplicat PLANUL ROȘU de intervenție în cazul unui accident CU OPT RĂNIȚI, între care și o fetiță de 4 ani


Un grav accident de circulație, petrecut în afara localitații Homocea și soldat cu 8 victime, printre care și un copil, a făcut ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea să pună în aplicare Planul roșu de intervenție. Forțe impresionante de pompieri militari, cadre medicale și polițiști s-au mobilizat și au fost prezente la fața locului în cel mai scurt timp. În accident au fost implicate trei autoturisme, iar martorii susțin că două dintre acestea se șicanau în trafic, șoferii testând puterea propriilor mașini. Aceiași martori povestesc că totul s-a întâmplat în momentul în care unul dintre autoturisme a vrut să-l depășească pe celălalt. Șoferul nu s-a asigurat, l-a acroșat, apoi a pătruns pe contrasens.

Din sens opus venea un autoturism care circula regulamentar, dar care nu a putut evita impactul. Polițiștii spun că cele trei mașini au fost avariate și 8 persoane au fost rănite, printre care și o fetiță în vârstă de doar patru ani. „La data de 13 august a.c., ora 17.20, pe DJ 252, în afara localității Homocea, un bărbat de 39 ani, din comuna Ploscuțeni, în timp ce conducea un autoturism s-a angajat fără să se asigure în depășirea altui autoturism, l-a acroșat, moment în care din sens opus circula regulamentar alt autoturism. În urma impactului, cele trei autoturisme au fost avariate, iar 8 persoane au fost rănite. Cei trei conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată în buletinul informativ primit de la IPJ Vrancea.

Victimele accidentului sunt în spital

Din cele opt victime rezultate în urma accidentului rutier, două sunt în stare foarte gravă, iar restul au suferit diferite leziuni. Medicii de pe ambulanță susțin că cel mai grav este chiar șoferul care a provocat accidentul, el aflându-se în comă de gradul III, fiind lovit puternic la cap. Tot în stare critică este și o femeie, care este politraumatizată. Aceasta nu se află, din fericire, în comă.
Fetița de patru ani are o fractură la piciorul stâng, în timp ce restul victimelor au suferit diferite leziuni și multiple fracturi. „Au fost 8 victime la fața locului, au primit îngrijiri pe loc, apoi au fost transportate la Spitalul de la Adjud, după care la UPU Focșani, unde au ajuns 7 dintre pacienți. Cel mai grav este un bărbat care se află în comă de gradul III, prezintă traumatism cranian cu un hematom mare, are leziuni de bază de craniu și hemoragie cu șanse minime de supraviețuire. În stare gravă se află și o femeie, care prezintă fracturi și contuzii, plus un traumatism cranian. Fetița de 4 ani are fractură de femur stâng”, a declarat medicul Vitalie Bețișor, șeful Serviciului de Ambulanță Vrancea.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?