Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

FOTO: Miting aviatic și expoziție de tehnică militară la Aerodromul Focșani

          Foarte mulți focșăneni au fost prezenți, duminică, la mitingul aviatic organizat cu ocazia Zilei Porților Deschise la Aerodromul Focșani. A fost a cincea ediție a mitingului organizat la aerodromul din Focșani de către Forțele Aeriene Române. Manifestările au fost organizate cu ocazia aniversării a „112 ani de la primul zbor în Focșani”, în contextul împlinirii a „111 ani de aeronautică militară în România”. Pentru a marca evenimentul, cei prezenți au putut admira replica „Farman III”, aeroplanul care a zburat la Focșani în urmă cu 112 ani. La mitingul de ieri au participat aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române dar și structuri aeronautice specializate din Inspectoratul General de Aviație, Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație Civilă și alți operatori aeronautici civili. De asemenea, a fost expusă tehnica de luptă din dotarea marilor unități militare din Garnizoana Focșani dar și tehnica specializată din dotarea structurilor județene din Ministerul Afacerilor Interne.

          Evenimentul aeronautic de la Focșani a comemorat misiunile aeriene desfășurate de eroicul Grup 2 Aeronautic sub conducerea maiorului aviator Andrei Popovici împotriva forțelor și mijloacelor aeriene germane și austro-ungare dislocate pe aerodrom în perioada Primului Război Mondial.

          Manifestările au început vineri 14 iunie, în Piața Unirii din Focșani când a avut loc și un survol aerian al avioanelor Forțelor Aeriene. În cadrul evenimentului a fost organizat și un spectacol omagial de promovare a Forțelor Aeriene și Armatei României, cu participarea Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc și Caravanei specializate a Oficiului personal și mobilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?