Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Organizatorii de nunți pot face încasări mai mari de 10 mii lei


Organizatorii de nunți și botezuri vor putea realiza încasări mai mari de 10 mii lei de la persoanele care organizează asemenea evenimente. Finanțele au stabilit procedura prin care organizatorii pot obține derogări și chiar propune un plafon de încasări în numerar aferent serviciilor de organizare de nunți și botezuri. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea arată că prevederile se aplică persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, liber profesioniștilor-persoane fizice care desfășoară activități în mod independent, asocierilor și altor entități cu sau fără personalitate juridică care dispun de săli sau alte spații, autorizate potrivit legii, în care se pot organiza nunți și botezuri. Aceștia pot solicita inspectorilor fiscali stabilirea unui plafon de încasări mai mare de 10 mii lei. „Cererea se poate depune la registratura organului fiscal competent sau se poate comunica prin poștă, cu confirmare de primire. În cererile depuse, organizatorii de evenimente propun plafonul de încasări în numerar aferent serviciilor de organizare de nunți și botezuri”, arată AJFP Vrancea.
    La cererea depusă trebuie anexate documente justificative din care să rezulte că încasările în numerar de la astfel de evenimente depășesc plafonul zilnic de 10.000 lei de la o persoană. Este vorba despre documentul de proprietate sau folosință a spațiului în care se desfășoară evenimentul, o declarație pe propria răspundere a deținătorului spațiului folosit/, cu destinație de organizare de evenimente, cu privire la suprafața și capacitatea acestuia, respectiv numărul maxim de mese/scaune, însoțită de autorizația de funcționare pentru spațiile respective. Mai trebuie prezentată o situație a încasărilor pentru fiecare eveniment pe ultimele 12 luni iar în cazul organizatorilor de evenimente care nu au încasări pentru o perioadă anterioară de 12 luni, se depune situația încasărilor pentru perioadele pentru care au avut asemenea evenimente, dar nu mai puțin de 2 evenimente dar și copii ale facturilor emise în baza contractelor de furnizare a serviciilor, pentru perioada pentru care se întocmește situația menționată anterior.
    Mai mult, organizatorii de evenimente pot anexa la cererea depusă orice alte documente relevante în susținerea cererii. „Plafonul de încasări în numerar solicitat se stabilește de organul fiscal competent, în funcție de nivelul maxim al încasărilor aferent unui eveniment din totalul evenimentelor organizate pe ultimele 12 luni sau după caz cel puțin 2 evenimente. Organul fiscal soluționează cererea depusă prin emiterea uneia din următoarele decizii: decizie de aprobare a plafonului de încasări în numerar, în cazul în care se aprobă un alt plafon sau decizie de respingere a cererii de aprobare a plafonului de încasări în numerar, în cazul în care nu se justifică aprobarea cererii altui plafon. Atenție! Cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei de valabilitate a Deciziei de aprobare a plafonului de încasări în numerar, organizatorul de evenimente poate solicita, printr-o cerere reînnoirea plafonului de încasări”, arată AJFP Vrancea. De asemenea, în cazul în care organizatorul de astfel de evenimente dorește reînnoirea plafonului de încasări aprobat mai depune o cerere de reînnoire a plafonului de încasări în numerar, însoțită de situația încasărilor din ultimele 12 luni sau după caz a cel puțin 2 evenimente. Astfel, organizatorul poate depune cerere ori de câte ori apreciază că se impune modificarea plafonului aprobat de organul fiscal, chiar și în situația în care a primit o decizie de respingere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?