Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Concursul „Mărăşeştiul, în inima mea” și-a desemnat câștigătorii


Concursul Național de Artă Vizuală și de Creație Literară „Mărășeștiul, în inima mea” și-a desemnat câștigătorii. Concursul, ajuns la cea de-a treia ediție, a fost inițiat de Consiliul Județean și Centrul Cultural și și-a propus readucerea în conștiința tinerei generații a unor momente exemplare de istorie, eroism și demnitate românească petrecute acum un secol, pe frontul Primului Război Mondial. Organizatorii au propus concurenților o abordare simbolică a dramatismului și eroismului soldaților români. Concursul s-a adresat în exclusivitate elevilor de gimnaziu și liceu.
Competiția a fost structurată pe două secțiuni: arte vizuale (pictură și grafică); creație literară (schiță, povestire, nuvelă, eseu) și pe două categorii de vârstă: categoria I, clasele V-VIII, și categoria a II-a, clasele IX-XII. Jurizarea lucrărilor a avut loc în data de 2 august. Componența juriului la secțiunea creație literară a fost: președinte Maria Lupu, profesor la Colegiul Național Unirea, și membri Carmina Corbeanu, profesor la Liceul Pedagogic și Ana-Maria Norocea, profesor la Colegiul Național Cuza, toate din Focșani. Componența juriului la secțiunea arte vizuale a fost: președinte profesor dr. Liviu Nedelcu, director al Centrului Cultural, iar membri profesorii Ștefan Dumitru, de la Liceul de Artă „Ghe.Tattarescu” Focșani, și Neculai Rădvan.
Conform datelor furnizate de profesorul Liviu Nedelcu, cu lucrările de artă vizuală se va organiza astăzi, la Mausoleul Eroilor Mărăști, o expoziție, în cadrul   programului „Vrancea eroică”. Festivitatea de premiere va avea loc la Mausoleul Eroilor Mărăști la ora 20.00. La vernisajul expoziției și la festivitatea de premiere vor participa elevii premiați, oficialități și invitați.
La categoria I clasele V-VIII, creație literară, premiile sunt: premiul I Serea Mihaela Amalia, de la Bordeasca Veche, premiul II Dascălu Timotei, de la Bordeasca Nouă, premiul III Ranete Nadjet Gabriela, din Buftea, București. La categoria a II-a, clasele IX-XII, creație literară premiul I a fost câștigat de Pricope Andreea Laura, din Jariștea, premiul II de Ciută Mariana Georgiana din Tulnici și premiul III de Bălan Ana-Maria Raluca din Focșani.
La categoria I clasele V-VIII, arte vizuale, premiul I a fost adjudecat de Brașov Alexandru Mihăiță din Călugăreni, Prahova, premiul II de Timofte Åžerban Gabriel din Focșani și premiul III de Mihai Maria Laura din Răstoaca. Cât privește situația la categoria a II-a, clasele IX-XII, arte vizuale, premiul I a fost câștigat de Croitoru Crina din Adjud, premiul II de Dascălu Laura Andreea din Mera și premiul III de Tufănoiu Roberto din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?