Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elevi de la Liceul Tehnologic Odobești, în practică la Uniunea micilor fermieri și crescători de animale din Granada


Liceul Tehnologic Odobești, prin elevii clasei a XI-a B, va demara al treilea proiect în cadrul programului Erasmus+, intitulat „Agricultura ecologică, o alternativă viabilă pentru viitorii lucrători în agricultură”. Proiectul de formare profesională VET va începe în septembrie, fiind coordonat de profesor inginer Rodica Moraru.
Elevii implicați vor face un stagiu de pregătire îm Granada, Spania, în martie anul viitor. „Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă elevii clasei a XI-a B cu domeniul de pregătire de bază -Agricultură, calificarea profesională -Lucrător în agricultură ecologică. Proiectul constă într-un stagiu de pregătire practică timp de patru săptămâni în parteneriat cu La Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (Uniunea micilor fermieri și crescători de animale) Granada, Spania. Mobilitatea se va desfășura pe parcursul lunii martie 2017 și va contribui la oferirea unei alternative viabile pentru tinerii proveniți din lumea satelor, aceea de a practica agricultura ecologică, un domeniu cerut de piața muncii cu posibilități mari de dezvoltare la nivelul țării noastre”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea unității de învățământ.
Potrivit comunicatului, „obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competențelor tehnice generale și a competențelor cheie ale viitorilor lucrători în agricultura ecologică, în scopul facilitării inserției acestora pe piața muncii și se va atinge prin pregătirea practică în ferme cu un înalt grad de tehnologizare, care folosesc tehnologii de cultură în sistem ecologic”.
La finalul stagiului de pregătire practică, elevii participanți vor primi certificate Europass recunoscute în Uniunea Europeană, care le vor spori șansele de angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?