Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Aproape jumătate dintre profesori au promovat examenul de Definitivat


   Examenul de Definitivat a fost promovat de 48,78% dintre profesorii vrânceni care au participat la concurs. Astfel, 40 dintre cei 82 de candidați au reușit să promoveze examenul, deși punctajul minim impus a fost de 8 și nu de 7, ca anul trecut. În 2012, au promovat examenul doar 29 dintre cele 73 de cadre didactice care au participat la examenul de Definitivat. 
   Potrivit datelor dinaintea contestațiilor, comunicate de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, în urma evaluării lucrărilor în cele 6 centre constituite la nivel național, 40 de candidați au obținut note peste 8, dobândind astfel dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Dintre aceștia, 31 au obținut note între 8 și 8,99, 8 au luat note între 9 și 9,99 și un candidat a obținut nota 10. 
Chiar dacă rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, estimările făcute inițial de cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea s-au adeverit în mare măsură. „Spre bucuria mea, aș putea spune că în această sesiune promovarea a fost aproape de procentul pe care l-am preconizat, având în vedere numărul celor retrași și absenți. Cei mai mulți au rămas în sală și s-a dovedit. Avem și un candidat cu 10 la învățământul preșcolar. Nu mă bucur în totalitate pentru rezultate, ținând cont că aproximativ 50% din candidați au promovat, iar 50% nu”, a declarat Luminița Balaban, inspector școlar general adjunct. 
   Pe lista candidaților mai puțin fericiți se numără și profesorul de desen Ovi-diu Octavian Opaiț, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, care a obținut doar 6,5. De cealaltă parte, Georgeta Nițu, soția comisarului șef de la Garda de Mediu Vrancea, Petrică Nițu, a reușit să promoveze examenul de Definitivat cu nota 9,05. 
   Candidații care speră la mărirea notei au avut posibilitatea să depună contestație încă de ieri, la centrul de examen de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani, până la ora 21.00. Contestații se mai pot depune și astăzi, în intervalul orar 8.00-15.00. Rezultatele finale la examenul național de definitivare în învățământul preuniversitar se vor afișa sâmbătă, 27 iulie. „Contestațiile se vor depune azi (ieri-n.r.) și mâine (azi-n.r.), iar comisia județeană asigură permanență în centrul de examen. Cred că în peste 50% din cazuri vor fi făcute contestații. Avem și nota 6.50, cu siguranță candidatul va depune contestație, avem și candidat cu nota 7.50 care cu siguranță va depune contestație”, a adăugat inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban. 
   Candidații care au susținut examenul de Definitivat anul acesta, dar nu l-au promovat mai au dreptul la două încercări. În cazul în care nu promovează la niciuna dintre încercări, ei mai pot continua activitatea la catedră doar ca suplinitori calificați. 
Rezultatele examenului de Definitivat AICI

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?