Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

„Şansa ta de afirmare”, pentru liceenii ce studiază muzica


Elevii din clasele IX-XI, care studiază muzica în cadrul liceelor de profil din țară, se pot înscrie, până la data de 15 mai, la concursul intitulat „Șansa ta de afirmare”, competiție organizată de Bancpost și Camerata Regală. Liceenii sunt invitați să trimită până la data limită amintită, la adresa SansaTa@bancpost.ro, un film de minim 5 minute, în care să interpreteze la instrumentul pe care îl studiază un fragment dintr-o lucrare muzicală, însoțit de o scurtă prezentare (vârsta, ce studiază, la ce competiții a mai concurat, ce premii a luat).
    Toate înregistrările video înscrise în competiție vor fi vizionate de către o comisie formată din reprezentanți ai Cameratei Regale și ai Bancpost, până la data de 22 mai. Aceștia vor alege trei câștigători care vor interpreta, alături de Camerata Regală, în stagiunea 2016-2017, pe o scenă reprezentativă din București. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 25 de mai, dar și în cadrul concertului pe care Camerata Regală îl va susține în data de 29 mai la Ateneul Român.
    Colaborarea Bancpost – Camerata Regală face parte dintr-un program mai amplu de promovare și susținere a culturii și tinerelor talente românești, acțiuni reunite în cadrul platformei de educație #bancpostpentrucultura și presupune o serie de concerte în cadrul Stagiunii Regale 2015/2016. „Bancpost continuă să se implice în mod activ în susținerea culturii, iar parteneriatul cu Camerata Regală vine să sprijine angajamentul nostru de a contribui la promovarea acesteia în rândul publicului larg, dar și de a crea oportunități de afirmare pentru tinerii talentați. În cadrul competiției pe care am lansat-o, aceștia vor avea astfel șansa de a interpreta opere clasice alături de orchestra Camerata Regală, pe o scenă reprezentativă pentru cultura românească. Ne bucurăm astfel să descoperim tineri talentați, pe care dorim să îi vedem cântând pe marile scene ale lumii”, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing și Comunicare Bancpost, prin intermediul comunicatului de presă trimis redacției noastre.
    Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniștii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, flautiștii Ion Bogdan Åžtefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat, au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase, printre care Festivalul Internațional „George Enescu” și Festivalul Internațional „Sergiu Celibidache”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?