Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

POLIȚIST TÂRÂT pe șosea de un ȘOFER ce conducea o mașină radiată din circulație



    Un bărbat din Focșani, care locuiește fără forme legale într-un sat din comuna Mera, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă pe 14 decembrie anul trecut. Procurorii susțin că inculpatul, Marius Ciprian Ș., conducea un autoturism VW cu numere străine pe Bulevardul Independenței din Focșani. La intersecția cu strada Mărășești, un agent de la Biroul Rutier Focșani, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a făcut acestuia semnalul regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase ale mașinii de poliție. Agentul a mers la șofer, s-a prezentat și i-a cerut documentele de identitate, dar și pe cele ale mașinii. Atunci conducătorul auto a spus că nu le are la el, dar i-a spus polițistului cum se numește. În urma verificărilor făcute în baza de date s-a stabilit că mașina era radiată din circulație pe teritoriul Germaniei. Agentul de poliție l-a informat pe șofer că i se va întocmi dosar penal pentru punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.
    Conform rechizitoriului, inculpatul i-ar fi spus omului legii că își va suna fratele să-i aducă documentele, moment în care s-a și urcat în autoturism. Apoi, intenția șoferului a fost să plece, băgând în viteză, moment în care polițistul l-a prins de umăr, reușind să-l scoată din mașină. Fără șofer, mașina s-a pus în mișcare, a ajuns pe un trotuar și a acroșat cu copac. Șoferul a ajuns în cele din urmă înapoi la mașină, cu polițistul după el, acesta din urmă cerându-i să oprească autoturismul. Cu toate acestea, conducătorul auto a accelerat. 
În toată această perioadă, portiera mașinii era deschisă, iar polițistul îl ținea pe șofer de umeri și îi solicita să frâneze. În momentul în care mașina a prins viteză, polițistul a căzut pe partea carosabilă, fiind târât mai bine de doi metri. Șoferul și-a continuat deplasarea. Când a reușit să se ridice, polițistul a rugat un martor să urmărească mașină. Totodată, el și-a anunțat colegii și a plecat în urmărirea autoturismului.

Bilet pentru polițiști

    Șoferul a luat-o apoi spre Odobești, trecând peste un baraj al poliției. Acesta și-a continuat deplasarea până la Mera, cu polițiștii pe urmele sale. La un moment dat, a luat-o pe o stradă neasfaltată, iar praful lăsat în urmă a făcut ca oamenii legii să-i piardă urma, asta după ce încercase să-l oprească și un polițist din comună, dar nu a reușit.
    Oamenii legii nu l-au găsit pe bărbat și nici mașina în ziua respectivă, adică pe data de 14 decembrie anul trecut. O zi mai târziu au găsit autoturismul abandonat într-un sat de pe raza comunei Mera. În mașină, polițiștii au găsit un bilet lăsat de șofer, în care acesta descria în mare ce s-a întâmplat și cerea să nu fie căutat pentru că este plecat.
    A fost găsit ulterior și audiat, el declarând că nu l-a târât pe omul legii cu mașina. Cu toate acestea, în rechizitoriu se arată că polițistul de la Biroul Rutier Focșani a suferit leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, totodată fiindu-i distrusă și îmbrăcămintea.
    În ceea ce privește mașina radiată, inculpatul a spus că mașina a fost cumpărată din târg de tatăl său și că știa că documentele sunt în regulă. Întrucât s-a stabilit că nu a avut cunoștință de problemele cu mașina, i s-a dat clasare. Va fi în schimb judecat pentru ultraj.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?