Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Primarul Iulian Nica, cel mai activ primar de oraş din România


Primarul Iulian Nica a primit titlul de „Cel mai activ primar de oraș din România în mandatul 2012-2016”, la cea de-a XXIII-a ediție a Adunării Generale a Asociației Orașelor din România. Diploma și placheta au fost înmânate de vicepreședintele Mădălin Ady Teodosescu, în cadrul evenimentului desfășurat luni, 4 aprilie 2016, la București. La atribuirea distincției „Cel mai activ primar de oraș” au contribuit, cu prioritate, proiectele cu finanțare externă, în valoare de peste 30 milioane de euro, capitol la care orașul Panciu este lider în județul Vrancea.
    Printre cele mai importante investiții se numără: EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului „Ioan Slavici” Panciu, Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Panciu, Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Panciu, Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi), Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sf. Ioan”, Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte, Protejarea, restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creșterii atractivității turistice a orașului Panciu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Panciu.
„Premiul acordat de Asociația Orașelor din România este un titlu care mă onorează și mă motivează, în același timp. Orașul Panciu este lider în județul Vrancea la implementarea proiectelor cu finanțare europeană, în toate domeniile: învățământ, sănătate, infrastructură. Pentru toate aceste investiții, trebuie să-i mulțumesc, în primul rând, domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, care ne-a sprijinit, permanent, pentru asigurarea surselor de cofinanțare. De asemenea, le mulțumesc colegilor din cadrul Primăriei și, nu în ultimul rând, tuturor păncenilor care au încredere în mine și mă susțin în activitatea mea”, a afirmat primarul Iulian Nica. Edilul șef a dedicat premiul primit de la Asociația Orașelor din România regretatului primar Ion Petre, cel care a condus orașul Panciu timp de 4 mandate.

    Iulian Nica a arătat că, în prezent, orașul Panciu are o nouă strategie de dezvoltare, care stabilește direcțiile în care trebuie să evolueze comunitatea până în anul 2020, dar și după aceea. Strategia se bazează, în principal, tot pe atragerea de fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Administrația locală va realiza 18 proiecte de modernizare și dezvoltare a orașului. Infrastructura rutieră va rămâne o prioritate, la fel ca investițiile în educație și sănătate. Astfel, principalele proiecte vizează: reabilitarea, extinderea și modernizarea Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”; realizarea unui centru pentru tineret; modernizarea pieței agro-alimentare; extinderea rețelei de gaze naturale în cartierele periurbane; reabilitarea și modernizarea străzilor din cartiere; reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale și a instituțiilor publice; modernizarea stației de ambulanță; modernizarea infrastructurii agricole;  modernizarea sistemului de iluminat public; realizarea de spații verzi, cvartale interioare și zone pietonale, inclusiv parcări; modernizarea Casei de Cultură și a căminelor culturale Satu-Nou și Neicu. Nu în ultimul rând, Primăria Orașului Panciu va realiza și „Telegondola Vinului” – Proiect destinat creșterii atractivității turistice a orașului Panciu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?