Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Contractele de deszăpezire, semnate până la sfârşitul săptămânii


    Contractele de închiriere a utilajelor pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire a drumurilor naționale din Vrancea vor fi semnate până la sfârșitul acestei săptămâni. Cinci firme vrâncene au depus oferte la licitația organizată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru lucrările de deszăpezire a rețelei de drumuri naționale din Vrancea. Ofertele au fost deschise pe 25 noiembrie, iar acum se află în stadiul analizei documentațiilor. 
Pentru prima dată în ultimii ani, lucrările de deszăpezire vor fi coordonate de reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Focșani. Aceștia vor realiza intervențiile atât cu utilajele proprii, cât și cu utilaje care au fost repartizate de la secțiile de drumuri naționale învecinate prin închiriere. Contractele de închiriere vor fi valabile până la sfârșitului lunii martie 2014, iar valoarea lor a fost estimată la peste 5 milioane de lei, fără TVA. Închirierea utilajelor se face pe loturi, repartizate pe fiecare dintre cele patru baze de deszăpezire stabilite la nivelul județului Vrancea, respectiv Focșani 1, Focșani 2, Bârsești și Adjud.
    Situația pregătilor pentru deszăpezire a fost prezentată de șeful Secției de Drumuri Naționale Vrancea, inginerul Marian Paraschiv, la ultimul Colegiu Prefectural. Acesta a declarat că a început deja aprovizionarea cu material antiderapant. Până acum au fost achiziționate două mii de tone de sare, adică 30% din necesar, și 600 tone de nisip, adică un sfert din cantitatea necesară. De asemenea, a început montarea de parazăpezi, iar în perioada următoare, la SDN ar trebui să mai sosească aproape 19 kilometri de parazăpezi metalice și din plasă. 
În acest an, drumarii vrânceni au primit 15 utilaje de la secțiile de drumuri naționale învecinate pentru a putea acționa la căderea primei zăpezi. La Secția de Drumuri Naționale Focșani au ajuns 6 ATB-uri cu lamă și RSP-uri, precum și 9 utilaje multifuncționale cu răspânditor și lamă. Acestea se adaugă celorlalte 6 utilaje existente deja în dotarea secției de drumuri naționale din județ. 
Conform estimărilor prezentate în ședințele organizate de Prefectură, SDN Vrancea ar avea nevoie de 53 de utilaje, care să poată interveni pentru a asigura circulația pe drumurile naționale ce tranzitează județul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?