Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Oferta LOCURILOR DE MUNCĂ din Vrancea și din UE


Șomerii Vrancei au la dispoziție, zilele acestea, 193 de locuri de muncă declarate vacante de angajatori din județ. Lista ofertelor de muncă disponibile a fost dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea și cuprinde posturi pentru persoane de meserie: asistent medical BFT, asistent medical, asistent medical grad principal, asistent social, ambalator manual, ajutor șef casă împrumut, bucătar, brutar, casier, conducător activitate transport rutier, ciontolitor tranșator, consilier juridic, cofetar, dulgher, dispecer, electrician întreținere și reparații, electrician autorizat ANRE până la 1 KV, economist, educator, fierar betonist, faianțar, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, inginer constructor, instalator apă-canal, instructor de educație, inspector de specialitate gradul I, infirmier, îngrijitoare, kinetoterapeut, macaragiu, maistru electrician autorizat ANRE până la 1 KV, maistru constructor, mașinist la mașini pentru terasamente, miner la suprafață, muncitor calificat în construcții, muncitor calificat (tâmplar), medic specialist pediatru, măcelar, operator confecționer industrial îmbrăcăminte, operator la fabricarea mezelurilor, profesor de educație fizică, patiser, psiholog, subinginer, strungar universal, sudor, șofer de autoturisme și camionete, tinichigiu, tâmplar universal, vânzător, zugrav și zidar.
    Totodată, mai sunt vacante locuri de muncă pentru cei care doresc să lucreze ca muncitori necalificați în industria confecțiilor, muncitori necalificați în construcții și muncitori necalificați în industria de prelucrare a cărnii.  

397 locuri de muncă vacante în UE

    Vrâncenii care doresc să lucreze legal peste graniță au la dispoziție 397 de oferte de muncă transmise, prin Rețeaua EURES, de angajatori din țările Comunității Economice Europene. Astfel, în Germania se pot angaja persoanele calificate ca: inginer calitate (producția de echipamente în industria aerospațială), dezvoltator software, ergoterapeut, mecanic echipamente sanitare, de încălzire și aer condiționat, mecanic proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, inginer sistem de navigație satelit Galileo, inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, tehnician electronist (tehnologie de operare), inginer electrician, electrician, electrician industrial (13 euro brut/oră), șofer cămin (trafic local), șofer camion (trafic național) pe distanțe lungi, șofer camion pe distanțe lungi și factor poștal (2000 euro brut/lună).
    În Marea Britanie sunt foarte solicitați, în continuare, asistenții medicali și îngrijitorii. Astfel, aici se pot angaja 60 de asistenți medicali, 60 de îngrijitori persoane/infirmieri, 30 de îngrijitori persoane, 58 de bucătari și un șofer profesionist.
    În Spania este vacant un post de maseur (960 euro net/lună), iar în Norvegia se caută în vederea angajării un doctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an), un inginer instrumente de măsurare (60.000-100.000 euro brut/an) și un postdoctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an). 
    În Suedia sunt disponibile posturi pentru 20 de femei de serviciu, zece mecanici auto, zece tinichigii auto și 15 vopsitori auto, salariul fiind pentru fiecare dintre aceștia câte 1000 de euro net lunar. În Slovacia se pot angaja 30 de șoferi autocamion transport internațional (2050 euro net/lună), 12 sticlari (850-650 euro brut/lună) și șapte îngrijitori persoane/infirmieri (500 – 650 euro brut/lună). În Belgia se caută un manager senior proces-inginer în industria chimică cu experiență vastă în  lucrul cu polimeri (90.000-110.000 euro brut/an), iar în Polonia sunt vacante locuri de muncă pentru persoanele de profesie asistent manager (1850 zloți polonezi brut/lună), designer grafic (1850 zloți polonezi brut/lună), dezvoltator android (1850 zolți polonezi brut/lună) și administrator/ muncitor birou asistență (1850 zloți polonezi brut/lună).
    Nu în ultimul rând, un angajator din Olanda are un post vacant pentru un designer software (2500-3750 euro brut/lună), iar în Republica Cehă se pot angaja cinci șlefuitori pilitori (450-1000 euro net/lună), un șofer camion transport intern și internațional (950 euro net/lună) și 15 șoferi profesioniști (1890 euro/lună).

Informații suplimentare despre locurile de muncă   

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.
Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.
 

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?