Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Discuţii pentru reluarea lucrărilor la Catedrala din Focşani


Lucrările la Catedrala Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” ar putea fi reluate dacă la întâlnirea dintre reprezentanții constructorului și cei ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, întâlnire care va avea loc săptămâna aceasta, se va ajunge la o înțelegere. Lucrările au fost stopate după ce societatea General Construct a primit o adresă din partea Arhiepiscopiei prin care este anunțată de această decizie. Directorul General Construct, Mircea Momanu, a declarat că va avea o serie de discuții cu reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei pentru reluarea lucrărilor. „Am fost invitați săptămâna aceasta la o discuție cu reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, referitoare la reluarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani. Sperăm să ajungem la o înțelegere și să reluăm lucrările într-un timp cât mai scurt”, a precizat Mircea Momanu.
    Vă reamintim că lucrările la Catedrala Ortodoxă au fost blocate, după ce Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a refuzat să prelungească contractul cu firma General Construct. Decizia luată la Buzău i-a surprins atât pe preoții din Focșani dar și pe constructori pentru că în acest an se anunța alocarea a patru milioane de lei de la Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local Focșani pentru continuarea lucrărilor. Iar până acum nu au fost oferite motive pentru rezilierea contractului, ba dimpotrivă, constructorul a lucrat de multe ori cu fondurile proprii până când a primit banii de la autorități.
    Directorul General Construct, Mircea Momanu, a precizat că, potrivit contractului încheiat în 2007, societatea General Construct trebuia să efectueze lucrările până la finalizarea investiției din centrul Focșaniului. Primul contract prevedea că lucrările trebuie finalizate în termen de 36 de luni însă, din cauza lipsei banilor, acest lucru nu a fost posibil. În această situație, în 2011 a fost semnat un act adițional prin care termenul a fost prelungit până în decembrie 2015. Aceeași procedură a fost respectată în decembrie anul trecut doar că Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei nu a aprobat solicitarea preotului paroh de la Parohia Cuvioasa Parascheva pentru încă un act adițional. Arhiepiscopia a luat decizia de a renunța la firma General Construct la sfârșitul anului trecut și i-a comunicat-o în luna ianuarie a.c..
    Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Dragoș Olteanu, ne-a spus că decizia instituției pe care o reprezintă în relația cu presa, este una normală, având în vedere că „a încetat perioada contractuală”. „A încetat perioada contractuală cu firma respectivă. În perioada următoare se vor întocmi caietele de sarcini și vor fi invitate mai multe firme de construcții cu experiență în arhitectura bisericească pentru a participa la licitație. Firma câștigătoare va continua lucrările după praznicul Bunei Vestiri”, ne-a declarat Dragoș Olteanu.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?