Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Inspectorii Fiscului vrâncean au colectat peste 43 milioane lei de la evazioniști


Finanțiștii vrânceni au adus peste 43 milioane lei la bugetul de stat în urma controalelor efectuate în luna februarie. În această perioadă au fost efectuate 71 de inspecții fiscale prin care s-au verificat depunerea declarațiilor fiscale, corectitudinea și îndeplinirea obligațiilor fiscale. În urma controalelor au fost constatate diferențe de impozite, taxe și contribuții de 29,19 milioane lei, cea mai mare parte, peste 95%, fiind diferențele de impozite și taxe provenind din taxa pe valoarea adăugată și impozit pe profit. Pentru aceste sume au fost calculate accesorii de 14,4 milioane lei, fiind aplicate amenzi contravenționale de 0,02 milioane lei. În urma controalelor au fost efectuate și confiscări de peste 350 mii lei.
    Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea a arătat că, în luna februarie, au fost aplicate 16  amenzi contravenționale pentru „reținerea și nevărsarea în totalitate a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă; declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete; nerespectarea prevederilor Ministerul Finanțelor Publice referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; prezentarea de situații financiare care conțin date eronate sau necorelate”.
    Tot în perioada inspecțiilor au fost instituite și șase măsuri asiguratorii în sumă de 36,11 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca firma verficată să se sustragă de la plata obligațiilor fiscale. „În timpul acțiunilor de inspecție s-a înaintat către organele abilitate o sesizare pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii îndeplinirii condițiilor privind săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale pentru un prejudiciu adus bugetului general consolidat de 21,03 milioane lei”, au precizat reprezentanții AJFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?