Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Proiect de parteneriat internațional, la școala gimnazială din Garoafa


Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa vor derula, până în luna iunie, un proiect de parteneriat internațional cu mai multe unități de învățământ din Olanda, Belgia și Anglia, dar și cu Banca Mondială. În proiect se vor implica și cadre didactice de la Grădinița cu program prelungit nr. 15 Focșani și grădinițele cu program normal Bizighești și Ruginești, dar și de la Școala primară Răchitosu.
Astăzi, la Școala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa se va derula o activitate în cadrul acestui proiect, la care va participa un reprezentant al Ministerului Educației, după cum ne-a spus educatoarea Rica Verdețu, de la Grădinița Răchitosu, care este coordonatoarea proiectelor extracuriculare. „La activitatea de mâine (astăzi-n.r.) vor participa cadre didactice, părinți și elevi, dar și reprezentanți ai Consiliului Local. Va fi o activitate strict cu Olanda, ce se va desfășura la Școala Garoafa, din centru. Reprezentantul Ministerului Educației va prezenta date privind implicarea elevilor de liceu, gimnaziu și chiar mai mici în protecția mediului, ecologie”, ne-a spus educatoarea Verdețu.
Următoarea activitatea va avea loc în luna martie, intitulată „Mărțișor pentru Mama”, ocazie cu care se va discuta despre rolul mamei în dezvoltarea persoană și socio-profesională a copilului. În aprilie va avea loc activitatea „Hristos a înviat”, invitații, respectiv cadre didactice, elevi și părinți, urmând a încondeia ouă. De asemenea, copiii din mediul urban vor fi familiarizați cu datinile și obiceiurile populare. În iunie va fi organizată activitatea „Și tu poți fi pictor amator”, când vor fi expuse mai multe lucrări, scopul fiind cunoașterea și punerea în valoare a abilităților artistice. O altă activitate va fi organizată în „Săptămâna Altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?