Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864
Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864

GALERIE FOTO: Elevi și profesori din Franţa, Italia, Germania şi Polonia, în vizită la Colegiul Economic


Zilele acestea, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani este gazda a 40 de elevi și de cadre didactice din patru licee de prestigiu din Europa: Franța, Italia, Germania și Polonia. Marți, 6 martie 2018, a avut loc, într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului Åžcolar Vrancea, conferința de deschidere a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ How sustainable is my school, în cadrul căreia au fost făcute cunoscute obiectivele proiectului, planul de activități și au fost prezentate țările și școlile participante.
Evenimentul este unul aparte în comunitatea locală, fapt dovedit de însăși prezența reprezentanților autorităților locale, care au dat curs invitației de a participa la acest eveniment și de al căror sprijin Colegiul Economic a beneficiat pentru buna desfășurare a activităților care vor avea loc în săptămâna 5-11 martie 2018, la Focșani: Cristi-Valentin Misăilă – primarul al municipiului Focsani, Cristian Dănuț – vicepreședinte  al Consiliului Județean Vrancea, Lauriana Ailincuței – consiler local, Marcela Ghiuță – președinte al Asociației Renato. Alături de echipa de profesori coordonatori s-au aflat prof. Dorin Cristea, Inspector Åžcolar General, prof. Aurel Åželaru, Inspector Åžcolar General Adjunct, și prof. Teodora Bentz, Inspector de limba și literatura română.
După cum s-a anunțat în prealabil, activitățile care vizează obiectivele proiectului vor fi urmate de altele mai relaxante, în care oaspeții să se bucure de ospitalitatea românilor. Astfel, Ansamblul Profesionit Å¢ara Vrancei, prin amabilitatea doamnei director Maria Murgogi, a organizat un program artistic special pentru oaspeții de peste hotare, activitate care a stat sub semnul mărțișorului și al primăverii. Sala Balada a devenit neîncăpătoare pentru elevii și profesorii de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, de la Colegiul Edmond Nicolau și de la Åžcoala Gimnazială Neculai Jechianu de la Vrîncioaia, care au venit, cu mic, cu mare, îmbăcați în costum tradițional.
După o călătorie virtuală în Vrancea, ținut de legendă, dasatorii și interpreții de la Å¢ara Vrancei și de la Colegiul Economic ne-au promovat tradițiile și obiceiurile care ne fac mândri că suntem români, în speranța că invitații vor deveni ambasadori peste hotare și datorită lor ne vom face recunoscuți și vizibili în celelalte țări ale Uniunii Europene. Programul a luat sfârșit cu o horă a prieteniei, unde toți participanții, îmbrăcați în costume tradiționale românești, și-au dat mâna și au cântat cunoscuta melodie ,,La Focșani”.
Pentru a justifica buna colaborare cu autoritățile locale, paralel cu proiectul european Erasmus, Colegiul Economic a inițiat un proiect județean, Cât de sustenabilă este școala mea, care se desfășoară pe parcursul a două luni, martie și aprilie, în cadrul căruia se vor desfășura o serie de activități conforme calendarului Eco. Parteneri în proiect sunt: Consiliul Local Focșani, Consiliul Județean Vrancea, Inspectoratul Åžcolar Vrancea,  Asociația Renato, Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focșani, Åžcoala Gimnazială Neculai Jechianu din Vrîncioaia și Colegiul Tehnic Edmund Nicolau din Focșani.
„Activitățile planificate pe parcursul acestei săptămâni sunt legate transdisciplinar, bazate pe curriculum și sunt concepute astfel încât elevii să-și dezvolte abilitățile de comunicare atunci când lucrează împreună, să adreseze sau să răspundă la întrebări atunci când intră în contact cu partenerii europeni, să-și exprime și să-și susțină opiniile cu argumente, să-și compare propriile lor experiențe de viață cu ale celorlați. Vor fi organizate workshop-uri la școală, vizite culturale, vizite de studiu, întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, activități colaborative, schimburi de bune practici, asistențe la ore. Elevii vor avea ocazia să dicute despre identitate și alteritate, despre toleranță și nondiscriminare, despre cultură, tradiție și civilizație”, a comunicat coordonatorul proiectului, prof. Marilena Găucan.

Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?