Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Firmele şi PFA-urile trebuie să depună formularul 392


Toți contribuabilii vrânceni, firme sau persoane fizice autorizate, trebuie să depună formularul 392 la Finanțe. Acest formular trebuie depus atât de contribuabilii înregistrați ca plătitori de TVA dar și de cei care nu sunt înregistrați ca plătitori de TVA. Expertul contabil Mirela Lupu a arătat că formularul 392 A se depune de către contribuabilii (persoane fizice autorizate, societăți comerciale, ONG-uri) care la sfârșitul anului 2015 erau înregistrați plătitori de TVA și au realizat o cifră de afaceri mai mică de 220000 lei. În schimb, formularul 392 B se depune de către contribuabilii (persoane fizice autorizate, societăți comerciale, ONG-uri) care la sfârșitul anului 2015 nu erau înregistrați în scopuri de TVA și a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei. „Aceste formulare nu se depun  dacă persoanele impozabile nu au desfășurat livrări de bunuri și prestări de servicii în anul de referință în interiorul țării”, spune expertul contabil Mirela Lupu.
    În cazul formularului 393 „Declarație informativă privind veniturile obținute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane, cu locul de plecare din România în anul 2015”, acesta trebuie depus de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care, în cursul anului 2015, au prestat servicii de transport internațional de persoane. „Formularele se depun on-line pe site-ul A.N.A.F. cu semnătura electronică și se descarcă accesând site-ul ANAF: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare_declaratii. Formularele se pot depune și la sediul organului fiscal, în format electronic pe CD/stick, însoțit de formularul editat, semnat  de persoana impozabilă conform legii”, precizează expertul contabil Mirela Lupu.
    Expertul contabil Mirela Lupu oferă consultanță gratuită pe bază de programare în fiecare zi de vineri de la începutul lunii. Programările pot fi realizate la tel: 0337.105.889 sau adresa de e-mail mirela@contabilitatefocsani.ro. Sediul este în Focșani, Str. Tinereții nr. 3, ap. 4, parter, iar site-ul www.contabilitatefocsani.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?