Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO : „Pasărea Colibri” a susținut două recitaluri de excepție la Restaurantul Intim


„Pasărea Colibri” a susținut, miercuri și joi, două recitaluri de excepție la Restaurantul „Intim” din Focșani. Celebra trupă a concertat în formula Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici și Teo Boar și a încântat publicul cu melodii celebre precum: „Ploaia care va veni”, „Vinovații fără vină”, „Miruna”, „Mielu”, „Eșarfă în dar”, „Geamgiul”, „Cântecul ceasornicarului”, „Tristeți provinciale”, „Andrii Popa”, „Vinovații fără vină”, „Pisica neagră”, „Pe Corso”, „Cardio”, „Hei, tramvai”, „Lordul John”, „Dragostea e o salată”, „Un om pe niște scări”, „Adio, deci pe curând” etc.
    Cu toate că inițial a fost programat un singur concert, cel de pe 4 februarie, datorită interesului deosebit al focșănenilor și a cererii foarte mari de bilete, „Pasărea Colibri” a susținut un concert suplimentar, și anume cel de miercuri, 3 februarie.
    Ambele recitaluri susținute de legendara formație au făcut numerosul public să rezoneze, cu toate că acesta a fost format din oameni de cele mai diferite vârste, de la tineri de 20 de ani și până la seniori. Celebrele melodii ale formației au fost acompaniate de aplauze iar spectatorii și-au arătat dragostea și prețuirea pentru membrii acesteia cântând nu doar refrenuri, ci melodii întregi împreună cu ei.
    Și la primul și la cel de-al doilea concert, artiștii au reușit magia de a-și face publicul să uite de tot și toate purtându-l „prin nori” și făcându-l să „viseze în culori” la nostalgiile unei „eșarfe în dar”, la melancoliile ploilor care vor veni, la toate cele care-au fost la timpul lor, în anii care au trecut în zbor…


  
 Formația „Pasărea Colibri” s-a format ad-hoc, în anul 1992, când la un spectacol al lui Mircea Baniciu la Râmnicu Vâlcea, în timpul recitalului său, au intrat pe scenă Florian Pittiș și Mircea Vintilă să-l acompanieze. La finalul recitalului, Florian Pittiș anunța spectatorii că tocmai au asistat la primul concert al formației „Pasărea Colibri”. Cei trei s-au hotărât să rămână împreună în această formulă și cooptându-l ulterior și pe Vlady Cnejevici.
    La finalul concertului de joi, de la Restaurantul „Intim”, artiștii au dăruit cititorilor „Monitorului de Vrancea” câte un autograf, alături de mesajul că muzica folk este modul cel mai simplu și mai frumos de exprimare. Și într-adevăr, „Pasărea Colibri” a oferit focșănenilor bucuria muzicii lor, acea muzică atât de rară astăzi, care are și mesaj, și idei, și poezie… Rețeta completă ce-a dus-o, neîndoielnic, în inima și sufletul omului, care a păstrat-o și o va păstra, chiar și fără să știe, acolo…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?