Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Fiscul va publica pe internet lista vrâncenilor cu datorii fiscale mai mari de 100 lei


Fiscul va publica pe internet lista cu vrâncenii care au datorii mai mari de 100 lei la bugetele statului. Noua procedură de publicare a listelor cu debitorii care înregistrează obligații fiscale restante prevede anexe separate, pentru persoane juridice și persoane fizice. Listele vor fi publicate trimestrial iar obligațiile fiscale restante sunt considerate cele existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate la data publicării listei. Informațiile despre datornicii vor fi publicate pe pagina de internet proprie a Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Vor fi publicate datoriile către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și bugetul asigurărilor pentru șomaj.
„Nu fac obiectul publicării potrivit pct. 1 obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane: a)1.500 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; b)1.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; c)500 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligații fiscale restante și din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercită profesii libere; d)100 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la lit. c)”, se arată în procedura stabilită de ANAF.
    Finanțiștii precizează că, în cazul persoanelor fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, „informațiile referitoare la obligațiile fiscale restante vor cuprinde atât obligațiile fiscale restante datorate de persoana fizică, cât și obligațiile fiscale datorate din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercitarea de profesii libere”. Pentru aceste cazuri, publicarea obligațiilor fiscale se face pe numele persoanei fizice. Persoanele care figurează pe lista datornicilor vor trebui să primească o notificare de la Fisc. Aceasta se emite până în data de 15 a primei luni din trimestrul următor celui de raportare, și va conține obligațiile fiscale restante. „În termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care și-a achitat aceste obligații, în sensul eliminării din liste”, precizează ordinul ANAF.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?