Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Spitalul Panciu se chinuie de un an să angajeze un chirurg. Acum a rămas și fără un internist



Spitalul Orășenesc Panciu se confruntă cu o criză acută de medici. Unitatea mai dispune de un singur medic internist, după ce doctorița Larisa Ciumac a decis să profeseze la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. Managerul spitalului din Panciu, Nicolai Mărăscu, spune că singurul medic internist rămas face față cu greu adresabilității crescute, în secție fiind 30 de paturi.
De asemenea, unitatea nu are nici medic chirurg angajat, intervențiile chirurgicale fiind efectuate de un medic care are contract de prestări servicii cu unitatea medicală. Prin urmare, conducerea unității a făcut demersuri pentru angajarea unor medici. Fără succes însă. „Ne-a plecat un medic internist și mai avem unul. E foarte greu, pentru că secția de Interne are 30 de paturi. Acum încercăm să găsim un medic, să-l angajăm, pentru a face față adresabilității crescute. Probleme avem și la Chirurgie, unde nu avem un medic angajat, ci un medic care este în contract cu spitalul. Cam de 1 an și jumătate nu mai avem medic angajat la Chirurgie și de atunci tot încercăm să găsim, să angajăm unul. E foarte greu, pentru că nu se găsesc medici interesați”, a spus Nicolai Mărăscu.
 
Lipsa medicilor afectează și activitatea celorlalte spitale 

Nu doar spitalul din Panciu se confruntă cu o criză de medici. Toate spitalele din județ au asemenea probleme. De exemplu, Spitalul Județean de Urgență Focșani are nevoie de 26 de medici specialiști. În unele secții, medicii, puțini la număr, fac față cu greu numărului mare de pacienți. Prin urmare, ei sunt nevoiți să facă chiar și câte 7-8 gărzi pe lună.
De altfel, pentru a fi asigurată asistența medicală în secții și pe timpul nopții, conducerea Spitalului Județean a încheiat contracte cu mai mulți medici care lucrează în alte spitale din județ. În secțiile de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, Diabet, Hematologie, Hemodializă, Nefrologie, Oncologie, Urologie și în Laboratorul de Explorări funcționale lucrează câte un singur medic. Situația nu este roz nici în celelalte secții, căci numărul de medici care lucrează este mai mic decât cel care ar trebui. Medici puțini sunt și în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență.
Nevoie de medici este și la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, unde se caută medici psihiatri, interniști și radiologi, la Spitalul din Adjud, dar și la Spitalul Vidra. Pentru că medicii tineri care termină Rezidențiatul preferă să lucreze la spitale din străinătate, unde sunt mai bine plătiți, managerii spitalelor se văd nevoiți să apeleze la doctori pensionari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?