Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO : În Piața Moldovei răsună colindele


În Piața Moldovei se simte din plin atmosfera sărbătorilor de iarnă și asta nu doar datorită comercianților de brazi sau globuri, beteală și alte accesorii pentru Crăciun. Colindătorii sunt la fiecare pas și la orice colț. Fie că sunt organizați în grupuri sau pe cont propriu, peste tot se aud oameni care fredonează colinde. Acompaniați de un clopoțel sau pe ritmurile tobei, colindătorii atrag privirile comercianților și trecătorilor.
    Cu mic, cu mare, prin mijlocul pieței sau în locurile de lângă, cântă și se roagă de sănătate pentru toți cei care trec și mai ales cei care se și opresc și le dau un bănuț. În zona tarabelor din piața exterioară, un grup gălăgios împrăștie oamenii într-o parte și-n alta și-și desfășoară numărul. Îmbrăcați în roșu și albastru și cu două capre galbene, fredonează din toți plămânii colindul. Unii trecători se apropie de ei și îi răsplătesc cu cât au. O doamnă care aștepta la rând la carne zâmbește și spune că „peste tot se aud colinde, vezi brazi și ghirlande, dar nici nu simți că vine Crăciunul, cu soarele ăsta de afară și fără zăpadă.”
    Lângă magazinul Milcov, un copil mai mic stă pe o bucată de beton cu o cutie de carton în față și cântă, dar mai încet și fără rezultat. Lumea trece, îl privește și își continuă drumul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?