Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

ȘEFI de instituții din Vrancea, FURAȚI de un gălățean. Cea mai mare lovitură a dat-o la Arta Modei


Oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Focșani au pus mâna pe un hoț extrem de tupeist. Este vorba de un gălățean, care a fost prezentat, vineri, magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Acesta a furat bani de la angajații mai multor instituții din Focșani. Printre victime se numără directorul adjunct al APIA, Alina Maria Alecu, directorul tehnic de la SAJ Vrancea, Alexandru Gurgu, și Dorin Cenuță, șef Serviciu Investiții CUP. Cea mai mare lovitură a dat-o la SC Arta Modei.

    Mai mulți șefi de instituții din Focșani au rămas fără sume însemnate de bani, după ce un gălățean a reușit să se furișeze în birourile lor și să le ia banii din portofele, genți ori borsete. Prima faptă a fost comisă în mai, iar ultima pe data de 9 noiembrie, atunci când i-a furat directoarei adjuncte de la APIA, Alina Maria Alecu, suma de 485 lei și un telefon mobil Iphone 6. Directoarea a ieșit din birou și a tras ușa după cea, dar nu a încuiat-o cu cheia. În urma ei, gălățeanul, Titu Brudiu, de 51 de ani, a deschis ușa și când a văzut că nu este nimeni în încăpere a început să cotrobăie. I-a luat femeii banii din portmoneu și telefonul, apoi s-a făcut nevăzut. Aparatul acesteia a fost găsit de polițiștii de la Poliția municipiului Focșani joi, la domiciliul concubinei bărbatului din Galați, acolo unde s-a făcut o percheziție.
    Polițiștii mai aveau și alte plângeri înregistrate anul acesta, iar în urma cercetărilor făcute au ajuns la concluzia că autorul este unul și același. Astfel, s-a stabilit că prima faptă a comis-o pe data de 14 mai, atunci când gălățeanul a pătruns în biroul lui Dorin Cenușă, șef Serviciu Investiții din cadrul CUP, căruia i-a furat din borsetă suma de 4.000 lei. După ce a luat banii, gălățeanul s-a făcut nevăzut.

15.000 de lei furați din casieria Arta Modei

    Cea mai mare lovitură a dat-o la Arta Modei, cu sediul pe strada Cuza Vodă. A comis fapta la data de 21 iulie. Într-un moment de neatenție a angajaților, Titu Brudiu a intrat în casierie și a furat suma de 15.000 lei. După ce a cheltuit banii, gălățeanul a revenit în Vrancea cu gândul de a fura din nou. Și a și reușit. Pe data de 22 octombrie, el a pătruns în sediul Serviciului de Ambulanță Județean Focșani, apoi într-un birou, de unde a furat 3.300 lei și 300 euro. Banii aparțineau directorului tehnic al instituției, Alexandru Gurgu, după cum ne-au spus surse oficiale.
    În urma faptelor comise pe raza municipiului Focșani, bărbatul a reușit să creeze un prejudiciu de aproximativ 27.000 lei. Din această sumă, polițiștii au reușit să recupereze o mică parte, respectiv 5.000 lei. „La data de 9 noiembrie a.c., ora 15.00, polițiștii focșăneni au fost sesizați de o femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în biroul său, de unde ar fi sustras un telefon mobil și suma de 485 lei. În urma documentării activității infracționale, a fost efectuată o percheziție la domiciliul unei femei din municipiul Galați, fiind recuperat telefonul mobil. Polițiștii au mai stabilit faptul că un bărbat, concubinul femeii din Galați, de 51 ani, din comuna Vîrlezi, județul Galați, este principalul suspect de săvârșirea infracțiunii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate a mai reieșit faptul că bărbatul, în perioada mai-octombrie a.c., ar mai fi săvârșit în municipiul Focșani trei furturi cu același mod de operare. Acesta a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, a transmis inspector principal Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Titi Brudiu a ajuns vineri în fața magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Întrucât bărbatul este recidivist, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată de gălățeanul specializat în furturi din poșete, borsete ori portofele.

Hoț cu experiență

    Titi Brudiu este hoț cu experiență în domeniu. În 2012, și presa din Brăila scria despre furturile comise de el. Și atunci, ca și acum, gălățeanul a folosit același mod de operare. În urmă cu trei ani ar fi furat din incinta unei societăți comerciale și din  instituții publice brăilene. 
    Astfel, angajatei unei societăți comerciale i-a furat 6.485 de lei și un telefon mobil, din biroul de contabilitate. S-a stabilit în timpul anchetei că Titu Brudiu a pătruns în incinta societății după ce s-a asigurat că nu a fost văzut de nimeni, a intrat apoi într-un birou, de unde a sustras telefonul și banii, care se aflau într-un sertar.  A plecat apoi și a cheltuit banii împreună cu concubina sa de la momentul respectiv, căreia i-a spus că a obținut banii în urma unei afaceri.
O altă victimă de-a sa era angajată de la Agenția Națională pentru Locuințe. După ce a ajuns în instituție, a intrat într-un birou și a furat 600 lei dintr-o geantă, lucru pe care l-a făcut după ceva timp și la DGASPC Brăila, când i-a furat unei angajate suma de 2.000 lei dintr-o geantă. Presa din Brăila scria în 2012 că bărbatul este recidivist, ceea ce înseamnă că a mai comis infracțiuni și înainte, pentru care a și fost condamnat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?