Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Rugăciune la o biserică din Focşani pentru morţii din clubul Colectiv. Preotul răspunde celor care au criticat BOR


„Azi, în sâmbăta moșilor de toamnă, la Sf. Liturghie, am înălțat o rugăciune și pentru cei plecați „colectiv” către ceruri”, scrie preotul Dan Lucrețiu Pătrășcanu, pe pagina sa de facebook, precizând că „frumoșii elevi cuziști” au aprins candele la biserica „Sf. Gheorghe”, din Cimitirul Sudic, pentru „îngerii cu aripile arse din Colectiv”.
    Pe rețeaua de socializare, preotul focșănean își exprimă nemulțumirea că odată cu tragedia de la Colectiv, „au posibilitatea postacii feisbuciști să-și reverse rezervoarele de ură asupra BOR”. „Altfel, cine știe, se înecau în propriul venin”, scrie părintele Pătrășcanu. ” I-am pomenit pe cei răposați și m-am rugat pentru cei care se zbat între viață și moarte și voi face acest lucru în continuare. Dar aici pe fb, asta nu contează. Am întâlnit o ură înverșunată împotriva mea și a confraților mei, o ură care nu se mai stinge și care ar duce pe cei care o poartă în inimă la crimă, daca ar avea un pistol în loc de cuvânt”, mai scrie preotul focșănean.
    Părintele Pătrășcanu se declară convins că majoritatea celor care „au lovit în preoți zilele acestea, nu au fost duminică la biserică să aprindă o lumânare pentru cei răposați, morți năpraznic în această tragedie, sau să înalțe o rugăciune de izbăvire pentru cei care se zbat între viață și moarte în spitalele Capitalei”. „Cred ca ar fi fost mai folositor și pentru sufletul lor și pentru sufletele celor care au trecut prin această nenorocire. Dumnezeu să ne lumineze pe toți!”, se arată într-o altă postare.

    Preotul se referă și la cei care au criticat Biserica Ortodoxă Română (BOR) că nu a venit în mijlocul oamenilor. „Cum să fie BOR în mijlocul oamenilor? Unde mai precis? La locul tragediei, în ambulanțe, la urgențe, în săli de operație? Pentru creștinul autentic, Sf. Liturghie e cea mai puternică rugăciune a omului pe pământ. Ea se face în biserici, în fiecare duminică și zi de sărbătoare. Aici omul își găsește pacea, liniștea, ajutorul lui Dumnezeu, pentru că în timpul Sf. Litughii se pogoară Sf. Duh și transformă darurile curate de pâine și vin în trupul și sângele lui Hristos. Pe lânga acele „multe biserici” care se află în România, funcționeaza în spitale, penitenciare, unitațăi militare, capele în care se săvârșește Sf. Liturghie, pentru ca și aici, unde suferința umană poate căpăta forme cumplite, omul să se întâlnească plenar cu Dumnezeu în Sf. Liturghie. Așa se manifestă Biserica de când a întemeiat-o Hristos pe Cruce, așa au călătorit spre mântuire creștinii de-a lungul secolelor. Nu vă dați seama de această diversiune în care ați fost atrași. Dacă nu a venit nici un preot sau ierarh la locul tragediei, au început să strige cei ce urăsc pe Dumnezeu: unde este Biserica, patriarhul să coboare din limuzină și să vină unde au murit tinerii aceia, dacă venea, aceiași înveninați la suflet ar fi zis: ce caută nenorociții ăștia aici, îmbuibații ăștia din cauza cărora nu avem noi spitale, școli, autostrăzi, locuințe etc. ”

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?