Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Armata primeşte teren în Cimitirul Sudic, contra căii de acces la casele de pe Calea Munteniei


Locatarii de pe Calea Munteniei, din Focșani, vor avea acces la propriile locuințe după ce Consiliul Local a aprobat solicitarea pentru un schimb de teren cu Armata. Proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Gabriel Necula vizează solicitarea unei suprafețe de 2500 metri pătrați de la Armată și oferirea unei suprafețe similare Cimitirul Sudic. Odată cu finalizarea schimbului de teren se încheie și disputa între Primărie și Armată pentru suprafața de teren care asigură accesul către locuințele de pe Calea Moldovei. Disputa pentru suprafața respectivă de teren durează de mai multă vreme iar în această primăvară s-a ajuns până la blocarea accesului către propriile locuințe pentru oamenii care locuiesc în zonă.
    Printre cei care au locuințe pe Calea Munteniei se numără medicul Liviu Petrea, șeful Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Focșani, procurorul Nicolae Ghihaniș, Marian Claudiu Matei, patronul discotecii de la Blidari. Au fost zeci de procese între oamenii din zonă, Primăria Focșani și Ministerul Apărării Naționale însă judecătorii au dat dreptate militarilor. Aceasta deși în arhiva militarilor se află un document din care a reieșit că în 1986 a existat un schimb de terenuri cu primăria. Prin urmare, armata nu ar fi trebuit să mai aibă nicio pretenție asupra căii de acces aflate în litigiu. Există inclusiv un proces verbal, din 1987, cu suprafețele de teren care fac obiectul schimbului și schițele aferente. „În schimbul terenurilor predate, UM 01470 Focșani primește de la Consiliul popular al municipiului Focșani alte terenuri arabile, în suprafață de 3.900 mp, situate pe teritoriul municipiului Focșani, în afara perimetrului construibil în punctul «Fabrica de coniac», limitrof cu terenurile UM 01470”, se arată în actul menționat.
    Documentul arată că terenul predat de armată are o limită de 7 metri cu Åžoseaua de ocolire a municipiului. La final, s-a ajuns la o soluție de compromis. Municipalitatea cedează o bucată de teren în Cimitirul Sudic, unde vor fi înmormântate cadrele militare, iar Armata oferă primăriei suprafața pe care se află calea de acces către locuințele din Calea Munteniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?