Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Golești. Lucrările la sala de sport și baza sportivă au fost finalizate

Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a anunțat că au fost finalizate lucrările la două proiecte în domeniul sportiv care au vizat construirea unei baze sportive de Tip 1 și construirea unei săli de sport cu 180 de locuri. Proiectul „Construire bază sportivă TIP 1 în comuna Golești” a fost finanțat în cadrul proiectului privind proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții Construcții de baze sportive proiect tip 1 – V2, încălzire cu gaz.

Finanțarea a fost asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar valoarea de adjudecare a lucrării a fost de 4,6 milioane de lei. În cadrul acestei investiții a fost realizat un teren pentru fotbal, un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare, o cabină de poartă. Baza sportivă mai beneficiază de o parcare, alei pietonale și spații verzi. Cel de-al doilea proiect finalizat este cel privind construirea unei săli de sport cu 180 de locuri, finanțarea fiind asigurată tot prin CNI.

Regimul de înălțime a construcției este parter cu un etaj, la o înălțime maximă de circa 11 metri, o suprafață construită de 1.445 mp și o arie desfășurată de 1.750 mp. Sala de sport poate găzdui meciuri de handbal, baschet, tenis și volei. Valoarea investiției este de 8 milioane de lei. „Este vorba de două investiții în domeniul sportiv care vin să completeze infrastructura locală și care erau necesare pentru buna desfășurare a activităților și a competițiilor școlare – atât la nivelul școlii dar și la nivelul clubului care activează în localitatea noastră”, a declarat primarul Alexandru Zar.

Edilul șef din Golești a adăugat că mai are în curs de finalizare un proiect ce vizează construirea unui bloc de locuințe sociale. Blocul de locuințe sociale va avea parter, un etaj și mansardă. Proiectul de investiții este realizat de societățile P&D Euroconf SRL și Consulting Grup Expert. Imobilul este construit pe strada Căprioarei pe un teren ce aparține UAT Golești, iar valoarea este de aproape 4,2 milioane de lei. Primarul Alexandru Zar a precizat că urmează să implementeze și alte proiecte de investiții necesare pentru comunitatea pe care o conduce.

Avem în derulare trei proiecte care vor fi finanțate de către Compania Națională de Investiții. Este vorba de construirea unui bloc de locuințe pentru tineri, construirea unei creșe și a unui dispensar medical. Pentru toate aceste proiecte am predat deja amplasamentele către CNI. Tot anul acesta vom face și o extindere la grădinița din localitate, extindere care va consta în construirea a două săli de clasă, un grup sanitar și un hol. Avem nevoie de această extindere deoarece la acest moment avem o grupă suplimentară de copii care funcționează într-un spațiu din cadrul Căminului Cultural”, a arătat primarul Alexandru Zar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?