Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Fifor: Ca urmare a aplicării legii salarizării, personalul MApN va avea o creștere de aproximativ 3% a salariilor


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că pentru personalul MApN salariile vor crește cu aproximativ 3% ca urmare a aplicării legii salarizării. „La nivelul MApN, salariul se plătește în data de 15 a fiecărei luni. La acest moment, toate unitățile militare fac state de plată. La nivelul Direcției financiare a MApN s-au făcut simulări privind aplicarea noii legi a salarizării, pentru personalul MApN creșterea fiind de aproximativ 3%. (…) Nu așteptăm scăderi, dar, dacă vor fi, cu siguranță suntem pregătiți să intervenim pentru verificări și pentru a identifica de unde provin aceste scăderi. Vreau să precizez că potențialele scăderi nu provin din aplicarea legii salarizării, ci din situații punctuale legate fie de neîntrunirea condițiilor de acordare a unor sporuri de care a beneficiat o persoană până la un punct, fie de depășirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat după regulile altor familii ocupaționale, cum ar fi justiția – în speță magistrații, sănătatea – medicii, învățământul – profesorii„, a spus Fifor, într-o declarație susținută la MApN. El a precizat că solda lunară a militarilor este alcătuită dintr-o parte fixă – solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă – și parte variabilă – indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și alte drepturi salariale.
Ministrul a exemplificat că în cazul unui soldat veniturile nete au crescut cu 54% în ianuarie 2018 față de decembrie 2016, în cazul unui subofițer – cu 45,7%, iar în ceea ce privește locotenent-coloneii – cu 45,4%. Fifor a precizat că la veniturile lunare se adaugă și norma de hrană al cărei cuantum este de 1.000 de lei lunar. „Nu s-au făcut simulări amănunțite la veniturile personalului civil, contractual și ale funcționarilor publici, dar, din discuțiile cu principalii ordonatori de credite, a rezultat că și la acest nivel discutăm de creșteri salariale„, a mai spus ministrul Apărării.
El a subliniat că în bugetul MApN pe acest an a fost inclusă și suma pentru acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 de lei de persoană pentru personalul încadrat în minister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?