Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spitalele vrâncene caută 16 medici rezidenți


Înscrierile pentru examenul de Rezidențiat sunt în toi, acestea putând fi făcute la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea până pe 23 octombrie, inclusiv. Tinerii absolvenți de medicină care vor să fie rezidenți într-unul dintre spitalele vrâncene, trebuie să știe că au la dispoziție 16 locuri de medici.
Astfel, la Spitalul Județean este disponibil un post de medici nefrolog, la Spitalul din Adjud sunt disponibile cinci posturi de medici, în specializările: obstetrică-ginecologie, medicină internă, radiologie, epidemiologie și diabet; la Spitalul din Panciu sunt disponibile trei posturi de medici în specializările obstetrică-ginecologie, medicină internă și anestezie și terapie intensivă. Cele mai multe posturi de medici sunt la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, mai exact șapte: două în psihiatrie și două în medicină internă, și câte un post în medicină de laborator, radiologie și epidemiologie.
Concursul de Rezindețiat din acest an va avea loc pe 15 noiembrie și se va desfășura în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara și va fi sub forma unui test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Înscrierile pentru concurs se fac la sediul DSP, până la data de 23 octombrie, inclusiv.
La concurs se pot prezenta candidații posesori ai unei diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor articolului 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare; specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obținerea celei de-a doua specialități; candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificările și completările ulterioare, și au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta. În spitalele din Vrancea sunt în prezent 92 de medici rezidenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?