Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cursuri gratuite pentru vrâncence, despre sarcină și îngrijirea copilului


Mămicile defavorizate din Vrancea pot beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri și suport în ceea ce priveștea sarcina și îngrijirea copilului, oferite de reprezentanții asociației SAMAS (Asistenți de Sănătate pentru Mame și Sugar). În Focșani, aceste cursuri se vor ține la Spitalul Județean de Urgență  Focșani, dar și în incinta Școlii Postliceale „Hipocrate”. „În Focșani, cursurile se țin la Spitalul «Sf. Pantelimon» și la Școala «Hipocrate». Mămicile care provin dintr-un mediu defavortizat și vor să beneficieze de aceste cursuri gratuite trebuie să o contacteze pe Claudia Ștefan, la numărul de telefon 0763.680.934. Femeile vor fi instruite  prin cursuri individuale sau de grup despre sarcină, naștere normală și medicalizată, alăptare, diversificare, îngrijirea bebelușului, recuperare abdo-perineală și sisteme de purtare a bebelușilor (baby wearing)”, ne-a declarat Codruța Nedelea, coordonatorul acestui program social.
Potrivit organizatorilor, rolul principal al Programului Social SAMAS este creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin 6 luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere, realizată de educatori perinatali certificați. Cele care vor putea beneficia de aceste cursuri sunt femei din familii cu venit minim pe membru de 500 de lei; victime ale violenței în familie; mame tinere, sub 18 ani; femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.; femei aflate în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)
Îndeplinirea condițiilor pentru servicii gratuite SAMAS se va face prin prezentarea unor documente doveditoare, stabilite pentru fiecare caz în parte. „Statisticile naționale arată că aceste situații dificile de viață sunt cele care generează cele mai multe cazuri de mortalitate și morbiditate maternă și infantilă. O bună parte dintre aceste probleme ar putea fi însă rezolvate dacă femeile aflate în perioada maternității ar fi informate cu privire la îngrijirea în sarcină și pregătirea pentru naștere, precum și nutriția sănătoasă, a lor și a bebelușului, și ar accesa la timp sistemul de îngrijiri de sănătate. De aceea, Asociația SAMAS investește 40.000 de euro în Programul Social SAMAS 2015-2016, pentru a oferi mamelor din medii defavorizate acces gratuit la cursuri și ședințe de consiliere atât în perioada prenatală, cât și după naștere”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.
Mai multe informații pot fi obținute accesând următorul link: http://www.programsamas.ro/mame/media/peste-1000-de-femei-vor-beneficia-gratuit-de-educa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?