Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vaccinarea antigripală, în stand-by


     Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății nu va debuta încă în Vrancea. Deși reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că direcțiile de sănătate publică vor primi 200 de mii de doze de vaccin, DSP Vrancea nu a primit nicio doză. Reprezentanții instituției ne-au precizat că nu s-a primit nicio informare de la minister cu privire la repartiția de vaccinuri. „Nu am primit nimic de la minister referitor la vaccinuri. Probabil că în zilele următoare”, a precizat medicul Cătălin Graur, șeful DSP. 
 În comunicatul de presă postat pe site-ul MS se precizează că ” din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care Ministerul Sănătății le-a achiziționat pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, primele 200.000 de doze se află în depozitul CN Unifarm SA și, în cursul zilei de mâine (ieri-n.r.), urmează a fi distribuite în teritoriu către direcțiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie. Restul de 400.000 de doze urmează a intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, urmând ca în perioada următoare,  în funcție de necesitățile de campanie antigripală și a recomandărilor venite din partea specialiștilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuția dozelor în teritoriu„. 
 Medicii din cadrul DSP au solicitat pentru campania de vaccinare din acest an peste 40 de mii de doze de vaccin. Între timp,  vrâncenii care doresc să se vaccineze împotrvia gripei pot achiziționa vaccinurile din farmacii, prețurile variind între 30 și 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?