Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Jurizarea Concursului Național de Vinuri „Bachus 2015“ se face pe tabletă


Pensiunea Green Garden din Odobești este gazda Concursului Național de Vinuri Bachus 2015, ediția a VI-a. 20 de degustători experți din România au început vineri dimineață să apreciere culoarea, gustul și mirosul vinurilor vrâncene de anul acesta sau din anii anteriori. În acest concurs au fost înscrise 374 de probe, de la peste 30 de producători, care așteaptă notele de la experți. „Concursul de anul acesta a crescut prin calitate, prin faptul că au venit vinuri într-adevăr deosebite de la producătorii care fac vinuri de o calitate deosebită. Mă bucur și de faptul că în cadrul Concursului Național de la Odobești avem și vinuri tinere, proaspete, obținute din această recoltă și deja oenologii care au făcut aceste vinuri pot avea aprecierea acestor degustători experți, care sunt cei mai buni din România la ora actuală. Ei apreciază vinurile atât pentru ca oenologii să știe calitatea vinurilor pe care le fac, dar mai ales consumatorul. În momentul în care vinul va ajunge pe masa lui, să știe că într-adevăr servește un vin care este etichetat de o calitate deosebită”, a spus Georgel Costache, fostul director general al Vincon Vrancea.
Cei 20 de degustători au fost împărțiți în jurii de câte cinci și au analizat, printr-un sistem de notare până la 100 de puncte, atât limpiditatea cât și culoarea, mirosul și gustul. „Vinurile care au punctajul cel mai mare vor obține o mare medalie de aur, cele care obțin peste 85 de puncte obțin medalia de aur, iar între 80 și 85 de puncte obțin medalie de argint”, a adăugat Costache. „Avem în vedere mirosul, aspectul general și ulterior gustul. Toate sunt adunate pentru un echilibru care determină nota finală. Am avut o serie foarte puternică cu vinuri cu prospețime cuceritoare, cu foarte mult farmec, este un salt evident față de ediția de anul trecut”, a spus degustătorul Cătălin Păduraru. El a adăugat că anul acesta jurizarea se face pe tabletă, fiind un sistem mult mai eficient, oferind degustătorului timp mai mult pentru a califica vinul.
Invitat special a fost Cornel Dicu, din cadrul Ministerului Agriculturii. Premiile vor fi anunțate astăzi (sâmbătă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?