Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Pelicula „Demolition” dă startul Festivalului de Film de la Toronto


A 40-a ediție a Festivalului de Film de la Toronto se deschide joi cu „Demolition”, regizat de canadianul Jean-Marc Vallee, cu Naomi Watts și Jake Gyllenhaal, transmite AFP. Prezentat în avanpremieră mondială, filmul regizorului peliculei „Dallas Buyers Club” spune povestea lui Davis Mitchell, interpretat de Jake Gyllenhaal („Borkeback Mountain”, „Prisoners”). Strălucit cadru superior într-o bancă de investiții, el parcurge o perioadă grea după moartea soției, din care reușește să iasă după ce întâlnește o femeie (Naomi Watts).
Obișnuit al Festivalului de la Toronto, unde s-a lansat în 2006 cu „Crazy” și unde a prezentat anul trecut „Wild”, cu Reese Witherspoon, Jean-Marc Vallee explorează în filmele sale temele rătăcirii fizice sau emoționale, precum și a drumului spre mântuire.
Pe covorul roșu al festivalului vor păși și alți actori în afara celor doi din „Demolition”. Printre ei Matt Damon și Jessica Chastain, parteneri în „The Martian”, noul film al lui Ridley Scott. Premiată în acest an cu un Oscar pentru interpretarea rolului principal din „Still Alice”, Julianne Moore va veni la Toronto cu „Freeheld”, unde interpretează o polițistă bolnavă de cancer, care dorește să i se recunoască drepturile partenerei sale (Ellen Page).
După Festivalul de la Veneția, Johnny Depp va fi prezent la festivalul canadian cu „Black Mass”, în care interpretează un celebru cap de clan mafiot din Boston. În timpul celor zece zile de festival vor fi proiectate circa 400 de filme din 71 de țări. Fără competiție oficială, însă cu un premiu al publicului, considerat un excelent barometru înaintea sezonului premiilor Oscar, Festivalul de la Toronto prezintă filme care de cele mai multe ori sunt recompensate ulterior. De exemplu, câștigătorul de acum doi ani al premiului publicului, „12 Years a Slave” al lui Steve McQueen, a primit trei Oscaruri, pentru cel mai bun film fiind unul dintre ele.
La festival vin și distribuitori și regizori din lumea întreagă, sperând să cucerească piața americană. Claude Lelouch își va prezenta noul film „Un plus Une”, alături de actorii Elsa Zylberstein și Jean Dujardin, actorul francez jucând rolul unui compozitor care pleacă să lucreze în India. „Toronto este o piață foarte importantă…, unde se pot întrevedea tendințele ce se vor închega în restul anului sau filmele ce vor înregistra performanțe pe alte piețe”, a declarat AFP Isabelle Giordano, director general al Unifrance, organism de promovare a filmului francez în lume.
De la începuturile sale modeste în 1976, Festivalul de la Toronto s-a impus ca o mare sărbătoare a filmului în America de Nord, trecând de la 80 de pelicule proiectate în cinci săli de cinematograf la o întâlnire obligatorie pentru industria cinematografică, încheie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?