Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Hunt Oil Company of Romania şi OMV Petrom premiază elevii cu rezultate deosebite la învăţătură


Hunt Oil Company of  Romania și OMV Petrom au derulat o acțiune de susținere a sectorului de învățământ din județele Vrancea și Bacău,    printr-un proiect de premiere a copiilor cu rezultate bune la învățătură.
Toți cei care au participat la această acțiune au primit câte un rucsac, o cutie pentru sandviș, o sticlă pentru apă, un penar, o pălărie de soare, pixuri și câte o lanternă breloc. Hunt Oil Company of Romania și OMV Petrom va demara în această toamnă un nou proiect de achiziție date geofizice în colaborare cu Prospecțiuni SA, furnizor de servicii geologice și geofizice cu 65 de ani de experiență. Lucrările sunt programate să înceapă în luna noiembrie a acestui an și vor dura aproximativ 4 luni.

„Hunt Oil Company of Romania este dedicat promovării proiectelor cu impact pozitiv, pe termen lung, asupra economiei și structurii sociale a țărilor și comunităților unde își desfășoară activitatea. Angajamentul nostru în ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă (CSR) derivă din structura de companie de familie și valorile care stau la baza organizației: preocuparea pentru excelență, onestitate, integritate, respect pentru fiecare individ, munca în echipă și creativitate”, declară conducerea Hunt Oil.

În luna august, Hunt Oil Company of  Romania, în parteneriat cu OMV Petrom, a derulat o acțiune de susținere a sistemului de învățământ, fiind vizate 8 școli din Adjud, Homocea, Ruginești, Urechești, Sascut și Tătărăști.

   „Salutăm inițiativa Hunt Oil Company of Romania”

Åžcoala „Principele Radu” din Adjud a găzduit prima astfel de acțiune, eveniment la care au participat aproximativ 75 de copii. Reprezentanții Hunt Oil Company of Romania și OMV Petrom au felicitat elevii pentru sârguința lor și au prezentat activitățile pe care urmează să le deruleze în zonă. „Mă bucur că participați în număr atât de mare, ceea ce ne confirmă că acest proiect de responsabilitate socială este un succes. Campania de susținere și promovare a performanței educaționale are ca scop recompensarea rezultatelor deosebite la învățătură”, a precizat reprezentantul Hunt Oil Company of  Romania.

Directoarea școlii, Mihaela Armencea, a fost plăcut impresionată de inițiativa celor două companii și a subliniat importanța acestui gest în adresarea nevoilor copiilor din școlile municipiului Adjud: „Noi salutăm inițiativa Hunt Oil Company of  Romania și OMV Petrom, și le mulțumim pentru că se gândesc la copii, viitorul țării noastre. Este o acțiune extraordinară, folositoare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Suntem într-o zonă oarecum defavorizată, cel puțin în acest cartier, unde avem foarte mulți părinți plecați la muncă în străinătate. Copiilor rămași acasă le prinde foarte bine acest ajutor”.

   A treia premiere la Colegiile Naționale „Emil Botta” și „Gheorghe Balș”

Directorul Liceului „Emil Botta” din Adjud, dl. Emil Dumitru, a împărțit cadourile tuturor elevilor prezenți și a mulțumit celor două companii: „Este o acțiune superbă, a treia campanie de acest gen derulată în colegiul nostru. Îi așteptăm și cu alte inițiative care să sprijine elevii noștri de excepție. Sperăm că aceste acțiuni ale Hunt Oil Company of  Romania vor continua și le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi”. Elevii au primit darurile cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze.

Vizita la Colegiul Național „Gheorghe Balș” a fost una interactivă, unde elevii și-au exprimat interesul în modul de desfășurare al proiectului de achiziție de date geofizice, dar și în activitatea de explorare convențională a țițeiului și a gazelor naturale. Reprezentanții celor două companii au dat curs dialogului inițiat de tineri, adresând fiecare întrebare cu multă răbdare și seriozitate. Dl. Marian Mitrofan, Directorul liceului, a explicat că acțiunea este binevenită, majoritatea elevilor provenind din familii cu venituri modeste: „Este o acțiune binevenită pentru a elimina unele întrebări pe care le are comunitatea locală, iar în al doilea rând orice ajutor acordat copiilor este de bun augur mai ales că în școala noastră sunt foarte mulți copii care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Ne bucurăm că Hunt Oil Company of  Romania și OMV Petrom ne-au ajutat dar și că au răspuns tuturor întrebărilor venite din partea comunității locale”.

   Premierea rezultatelor deosebite va stimula elevii să învețe mai bine

Cadourile oferite de Hunt Oil și Petrom au ajuns și in Åžcoala Tătărăști, județul Bacău, unde 50 de copii premianți au primit materiale promoționale utile la începerea anului școlar. „În zona noastră, copiii nu au fost ajutați, iar ceea ce s-a întâmplat acum este un lucru extraordinar. Premierea rezultatelor deosebite îi va stimula atât pe ei, cât și pe cei care nu au fost premiați astăzi, astfel încât anul viitor să învețe mai bine, pentru a fi în locul lor. Copiii cu medii peste 9,50 au primit daruri, iar noi ne bucurăm că cele două companii s-au gândit la ei, pentru că 80% dintre locuitorii comunei nu au niciun fel de venit, sunt șomeri, sau trăiesc din alocații, puțini fiind cei care au un loc de muncă”, a declarat Daniel Burdescu, directorul Åžcolii din Tătărăști, Bacău. 

Åži în Homocea copiii s-au aliniat în fața catedrei pentru a-și ridica răsplata pentru conștiinciozitatea de pe parcursul ultimului an școlar. „Suntem foarte încântați de această acțiune, copiii sunt foarte fericiți, iar darurile oferite de Hunt Oil Company of  Romania au ajuns la copiii cu cele mai bune rezultate la învățătură, dar care, trebuie să știți, chiar aveau nevoie de aceste lucruri. Sunt copii care provin din familii cu venituri modeste, iar pentru ei a fost cadoul ideal”, a spus directorul general adjunct al Åžcolii din Homocea, Lica Mușat. 

Nelson Mandela recomanda educația ca cea mai puternică armă pentru a schimba lumea. Nu este de mirare ca Hunt Oil Company of Romania și OMV Petrom au ales să investească în copii și să îi determine să conștientizeze importanța învățăturii în dezvoltarea lor.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?