Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Hoți ingenioși! Au făcut o gaură în peretele unei case, apoi au furat un sistem audio și haine


Mai multe persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru furturi. Unii sunt acuzați că au furat bani ori  produse alimentare, alții animale, lemne sau energie electrică. 

    Un bărbat de 46 de ani, Duță T., din comuna Bordești, care este recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Pentru aceeași faptă va trebui să dea socoteală și un minor, Elvis Petronel C.. Cei doi vor fi judecați pentru că în noaptea de 18/19 februarie au pătruns într-o locuință din Bordești, al cărei proprietar era plecat în străinătate, și au sustras un sistem audio cu unitate CD, dar și articole vestimentare, creând un prejudiciu de 700 lei. Din anchetă a rezultat că inculpații au pătruns în imobilul nelocuit după ce au făcut o gaură în peretele unei anexe. Audiați fiind, ei nu au negat comiterea faptei. Persoana vătămată se constituie parte civilă în dosar cu suma de 700 lei.
    Un alt bărbat care va fi judecat pentru furt calificat și furt calificat în formă continuată este Marinel Cornel C., de 19 ani, din Suraia. În noaptea de 22/23 decembrie anul trecut și în cursul lunii ianuarie a.c., el ar fi sustras de la o parte vătămată sumele de 1.200 și 1.000 lei, 25 kilograme de carne de porc, 10 kilograme de caș și 2 kilograme de orez. De asemenea, în aprilie a pătruns într-o altă locuință, de unde a furat un aparat de sudură și două ciocane.
    Potrivit anchetatorilor, pe 22 decembrie 2014, partea vătămată a tăiat niște porci, iar o parte din carne a vândut-o. Banii luați pe carne, respectiv sumele amintite, i-a pus pe un dulap, dintr-o anexă a unui grajd. Inculpatul a trecut în ziua cu pricina prin zonă, a văzut că partea vătămată taie porci și s-a gândit că are bani, așa că în momentul în care aceasta a plecat, el a acționat. Anchetatorii spun că a restituit carnea, dar nu pe toată, ci doar 15 kilograme, iar în ceea ce privește cașul și orezul, a susținut că nu le-a luat el. Persoana vătămată se constituie parte civilă în dosar cu suma de 1.000 lei. În plus, inculpatul va trebui să achite și aparatul de sudură furat de la o altă persoană, pe care l-a vândut. 

   A furat calul priponit de izlaz

    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată și pe Mădălin Daniel S., de 20 de ani, din Cotești, care la data de 12 noiembrie 2014 a furat un cal care era priponit pe izlazul din satul Valea Cotești. El a fost identificat în timp ce negocia vânzarea cabalinei contra sumei de 300 lei. Când a fost prins, tânărul  a recunoscut comiterea faptei, după care nu a mai putut fi audiat deoarece a părăsit țara, cel mai probabil fiind plecat în Grecia. Băiatul nu este la prima abatere. Pe când era minor, a fost condamnat de 6 ori la pedepse cuprinse între 8 luni și 3 ani de închisoare pentru furturi și tâlhărie.
    Doru M., de 35 de ani, din Cîrligele, este acuzat că în data de 6 noiembrie 2014  a tăiat dintr-o pădure, ce nu-i aparținea, 4 arbori nemarcați, creând astfel un prejudiciu de 547,44 lei. Bărbatul nu s-a oprit aici. În ianuarie a.c., împreună cu alți doi inculpați, Vasile P., de 37 de ani, și Valentin B., de 29 de ani, din Cîrligele, a tăiat încă șase arbori nemarcați, apoi alți doi, în primul caz fiind creat un prejudiciu de 2.016,20 lei, iar în cel de-al doilea de 437,24 lei. La audieri, bărbații au recunoscut că au tăiat copaci nemarcați din pădurea statului.
    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată și pe Neculai G., de 59 de ani, din Nistorești, care acum este arestat în altă cauză. El va fi judecat pentru că în ianuarie a.c. a sustras energie electrică prin folosirea unei instalații clandestine. În urma unui control s-a stabilit că, folosindu-se de o sârmă și un conductor lițat din cupru, pe care le-a legat de un țăruș din fier, care a fost găsit înfipt în pământ, el s-a legat la rețeaua de joasă tensiune, reușind astfel să alimenteze un bec și un aparat de radio. Bărbatul a creat un prejudiciu de 374 lei și nu a negat comiterea faptei. Anterior, el a fost condamnat pentru furt calificat, violare de domiciliu, dar și pentru furt de energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?